Ruotsalainen kansanpuolue on asettanut työryhmän miettimään henkilöstövähennyksistä kertoneen Yleisradion tehtävää sekä sitä, miten Ylen tarjonta molemmilla kielillä voidaan turvata tulevaisuudessa.

Uusi Suomi kertoi aikaisemmin RKP:n kansanedustajan ja ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ulla-Maj Wideroosin huolestuneen ruotsinkielisen tv-tuotannon tulevaisuudesta, kun ruotsinkielinen FST5-tv-kanava joutui lakkautusuhan alle Ylen säästötoimenpiteiden myötä.

-Se vasta on katastrofi, jos ruotsinkielisten kaltainen vähemmistö ei voi tuottaa omia uutisia ja ohjelmia omasta näkökulmastaan. Sillä on ihan ratkaiseva merkitys, että ruotsinkielistä ohjelmaa tulee, tulee sitä sitten täysin omalta kanavalta tai jostain muualta, Wideroos sanoi Uudelle Suomelle.

RKP:n tiedotteen mukaan puolueen työvaliokunta katsoi aiheelliseksi asettaa työryhmän miettimään Ylen tulevaisuutta Ylen tämänhetkisen taloudellisen ahdingon takia. Työryhmän puheenjohtajana toimii Ylen hallintoneuvoston jäsen, kansanedustaja Mikaela Nylander.