Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kritisoi voimakkaasti pääministeripuolue sdp:tä Posti-asiassa.

Valtionyhtiö Postin työkiista on kärjistynyt 700 pakettilajittelijan työehtosopimuksen siirron vuoksi. Tätä pakettilajittelijoiden kysymystä on nyt ratkomassa erillinen hallituksen nimittämä työmarkkinakonkareiden nelikko. Asiasta kertoi omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) tällä viikolla.

”On selvä asia, että sovittelijan toimistossa työskentelevä veteraaniryhmä rapauttaa koko sovitteluinstituutiota. Mikä virka on sovittelijalla, jonka alta vedetään matto ensimmäisen työtaistelun aikana? Kuka häntä uskoo jatkossa? Pääministeripuolue – joka on veteraaniryhmän taustalla – luo uutta sovittelukäytäntöä. Jos valtakunnansovittelija ei onnistu, apuun kutsutaan hallituskumppaneiden ja työnantajaleirin ohi eläkkeeltä korporatismin iskujoukko”, Pentikäinen kirjoittaa Suomen Yrittäjien blogissaan.

LUE MYÖS:

Pääministeri Antti Rinne (sd) puolestaan kertoi eduskunnassa tällä viikolla, että Postin suunnitelma henkilöstön siirrosta uuteen työehtosopimukseen oli alun perin huomattavasti laajempi kuin syksyllä toteutettu 700 pakettilajittelijan siirto ja että hallitus esti Postin alkuperäiset aikeet. LUE LISÄÄ:

Pentikäisen mielestä omistajaohjaus on ajanut karille eikä pelisääntöjä noudateta.

”Kärjistynyt tilanne kertoo myös omistajaohjauksen haaksirikosta. Myös omistajaohjaus on pääministeripuolueen vastuulla. On kestämätön tilanne, että pääministeri tai omistajaohjausministeri – vielä vähän eritahtisesti – puuttuu Postin operatiivisiin asioihin. Posti on valtionyhtiö, jossa omistaja voi käyttää valtaa. Olennaista toimivan johdon ja yhtiön kannalta on kuitenkin se, että valtaa käytetään sovittujen pelisääntöjen mukaisesti Postin hallituksen kautta. Nyt toimitaan myös Postin hallituksen ohi”, Pentikäinen kirjoittaa.

Myös vuorineuvos, yritysmaailman konkari Jorma Eloranta kiinnitti huomiota käytäntöihin. LUE LISÄÄ: