Työn kuormittavuus, johtamisongelmat, huono perehdytys ja vääränlaiset työtehtävät saavat nuoria sairaanhoitajia harkitsemaan alanvaihtoa. Näin kertoo Uudelle Suomelle työvoimapoliittinen asiantuntija Mervi Flinkman Tehystä. Tänään julkaistu työolobarometri paljasti, että osa 26–35-vuotiaista sairaanhoitaista vaihtaa alaa huonoksi koettujen työolojen takia.

Nuorten sairaanhoitajien ammatinvaihtoa tutkinut Flinkman kertoo, että nuoret sairaanhoitajat eivät halua tehdä ”kakkoslaadun työtä”. Flikmanin selvityksessä neljännes nuorista sairaanhoitajista harkitsi säännöllisesti alanvaihtoa.

- Työtä vain on niin paljon, että ehditään tehdä vain minimi. Potilaan kanssa oleminen, häntä kuuntelminen ja lohduttaminen jäävät pois, ja sairaanhoitajat taas kokevat juuri sen työnsä ytimeksi, Flinkman kertoo.

Myös palkka koetaan liian pieneksi. Tehyn julkaiseman ennakkoarvion mukaan sairaanhoitajan keskipalkka oli viime vuonna 2422 euroa kuussa. Tämä luku kuvaa Flinkmanin mukaan päivätyötä – ilta- ja yövuorot hieman nostavat palkkaa.

- Vastavalmistuneet eivät olleet kovin tyytymättömiä palkkaansa, mutta kun työssä oli oltu jo muutama vuosi, oli ehkä jo perhettä ja asuntolaina, niin palkka alettiin kokea liian pieneksi, Flinkman kuvailee.

- Jos asuu esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja myös puoliso on hoitoalalla, ja jos on asuntolaina ja auto, niin kyllä se aika tiukkaa tekee [pärjätä sairaanhoitajan palkalla], hän sanoo.

Sairaanhoitajia hiertää Flinkmanin mukaan myös se, että lääkärit saavat esimerkiksi pienten haavojen ompeluista toimenpidepalkkion, mutta kun tehtävä siirretään sairaanhoitajille, he eivät saa mitään ylimääräistä.

Flinkmanin mukaan yksi ongelma on myös se, että sairaanhoitajat joutuvat tekemään muiden, esimerkiksi osastosihteereiden ja laitoshoitajien töitä. Flinkmanin mukaan on tutkittu, että jopa 25 prosenttia sairaanhoitajan työajasta kuluu muiden kuin hoitotehtävien tekemiseen.

- On ihan järjetöntä, että koulutetut sairaanhoitajat laitetaan hakemaan ruokakärryjä tai viikkaamaan pyykkejä, Flinkman sanoo.

Hänen mielestään yksi tapa parantaa työoloja olisikin työn uudelleen organisointi siten, että sairaanhoitajat saisivat keskittyä hoitotyöhön. Lisää työvoimaakin tarvittaisiin, mutta nykyisessä taloustilanteessa se on haasteellista.

Flinkmanin mukaan myös palkka on yksi tekijä, jota parantamalla työolot voisivat parantua. Vielä tärkeämpää hänen mielestään kuitenkin olisi, että sairaanhoitajat saisivat kokea voivansa tehdä työnsä hyvin.