Oscar-akatemia julkisti perjantaina uuden Oscar-gaalan juontajan. Hugh Jackman on valittu ”seksikkäimmäksi elossa olevaksi mieheksi” ja hänen odotetaan ravistelevan jäykän ja tylsän Osar-gaalan tunnelmaa.

Poiketen edeltäjistään 40-vuotias australialainen näyttelijä ei ole stand-up –koomikko. Tätä ennen kaikki Oscar-juontajat vuodesta 1990 ovat olleet koomikoita.

- Hän on klassinen näyttelijä ja kansainvälisesti tunnettu elokuvatähti. Hänellä on tyyliä ja eleganssia juontaa ohjelma, gaalan tuottajat Laurence Mark ja Bill Condon sanoivat uutistoimisto AP:n mukaan.

Jackman ei kuitenkaan ole mikään ”hauskojen” one-linereiden tykittäjä, joten tämän vuoden gaala tuskin alkanee vitsikimaralla. Jackman on enemmän kotonaan laulun ja tanssin maailmassa, mutta tämä on myös riski.

- Haluavatko katsojat nähdä juontajan tanssimassa Oscareissa, Oscareita läheltä seurannut kirjailija Steve Pond kysyy.

Ensi vuoden Oscar-gaala uudistuu muutenkin. Laskevien katsojalukujen kanssa painiskeleva ohjelma on saanut uudet tuottajat, lavastajat ja kapelimestarin. Helmikuun 22. päivän lähetys tosin uhkaa jäädä näkemättä näyttelijöiden lakkouhan vuoksi.