Jos käytössä on vielä vanha iPhone 5, kannattaa varmistaa, että sen käyttöjärjestelmä on päivitetty. Sama koskee osaa vanhoista iPadeista. Mashable varoittaa, että ilman päivitystä laite on muuttumassa varsin kelvottomaksi sunnuntaina 3. marraskuuta.

LUE MYÖS:

Apple pudottaa muiden valmistajien tavoin vanhempia laitteitaan tuen piiristä, mutta siitä ei suoranaisesti ole kyse tällä kertaa. Ongelmana on gps-satelliittipaikannuksen ominaisuus ja liittyy järjestelmän tapaan pitää kirjaa viikoista. Tämä kirjanpito pitää nollata noin 20 vuoden välein, ja nollaus tapahtui viime huhtikuussa.

Apple otti tämän huomioon keväällä tekemässään iOS-käyttöjärjestelmän päivityksessä. Jos puhelin on päivitetty tuolloin, syytä huoleen ei ole. 3. marraskuuta on kuitenkin takaraja, jonka jälkeen päivityksen asentaminen iPhone 5 -malliin ei kuitenkaan enää onnistu normaalimenetelmin.

LUE MYÖS:

Se nimittäin muuttuu Applen luokittelussa vanhentuneeksi laitteeksi, joille ei enää tarjota päivityksiä normaalimenetelmin. Päivityksen voi tämän jälkeenkin saada laitteeseen hankalimman kautta liittämällä puhelimen tietokoneeseen, mutta tämän varaan hommaa ei kannata jättää.

Apple varoittaa, että jos päivitystä ei asenneta, puhelimella ei voida käyttää mitään palveluita, jotka tarvitsevat gps-paikannusta ja toimivat tarkan aika- ja paikkatiedon pohjalta. Näistä mainitaan App Store, iCloud, sähköposti ja nettiselailu.

Apple kertoo uhanalaisista laitteista ja tarvittavista toimista tukisivullaan.

LUE MYÖS: