Tilastokeskuksen tänään julkaistun väestön ennakkotilaston mukaan tammi-toukokuun aikana Suomessa syntyi 19 027 lasta eli 609 lasta enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Käänne ylöspäin syntyneiden lasten määrässä on siis jatkunut. Viime kuussa Tilastokeskus kertoi, että tammi-huhtikuun aikana syntyi 465 lasta enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Syntyvyys on laskenut poikkeuksellisen jyrkästi Suomessa viime vuosina, mutta nyt aallonpohja syntyvyydessä on siis ehkä ohitettu.

Ikäluokkien pienentymisellä on laajat vaikutukset koko yhteiskuntaan. Ennusteilla on konkreettinen merkitys pohdittaessa koulujen määrää, asuntokaupan vauhtia tai vaikkapa yritysten sijoittumista tulevina vuosina.

Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli toukokuun lopussa 5 528 008. Maamme väkiluku kasvoi tammi-toukokuun aikana 2 716 hengellä.

Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 7 229 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 4 333 vähemmän kuin kuolleita. Koronakriisin myötä kuolleisuustilastoja on seurattu tänä keväänä tiiviisti. Tilastokeskuksen mukaan kuolleiden määrä oli 23 360, mikä on 232 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Toukokuun ennakkotilaston mukaan ulkomailta muutti Suomeen tammi-toukokuussa 11 273 henkeä ja Suomesta muutti pois 4 044 henkeä. Maahanmuuttoja oli 875 vähemmän ja maastamuuttoja 2 419 vähemmän kuin edellisvuoden tammi-toukokuussa.

LUE MYÖS: