Poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen arvioi, että keskustan puheenjohtajalta Katri Kulmunilta tuli tänään ”selkeää tekstiä” ja Antti Rinteen epäluottamuksen poliittinen perustelu.

Kulmuni avasi tänään maanantaina syitä sille, miksi keskusta menetti luottamuksensa Rinteeseen, joka joutui eroamaan pääministerin paikalta. LUE LISÄÄ:

”Tämä on aika selkeää tekstiä ja eräänlainen Rinteen ’epäluottamuksen’ poliittinen perustelu. Mielenkiintoista laajemmin, onko tämä se hinta, jonka sdp maksaa pääministeripuolueena säilymisestä”, Ronkainen tviittaa.

Ronkaisen mukaan Kulmunin ulostulo ”tuo esiin ideologisen ristiriidan” keskustan ja sdp:n välillä. Sama hallituspohja eli sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp ovat jatkamassa uudessa Sanna Marinin (sd) hallituksessa.

”Keskusta on ilmaissut olevansa oikeistopuolue. Tämä asettaa mielenkiintoisia kysymyksiä ensi vuoden päätösperäisistä työllisyystoimista. Tämän perusteella hallitus kaatuu, jos 60k lisätyöllistä ja 75-työllisyystavoite ei toteudu”, Ronkainen jatkaa.

Ronkainen sanoi viime viikolla Uuden Suomen haastattelussa, että keskusta vaikenee Rinteen kaatamisen todellisesta syystä – koska syy oli ”hävyttömän ruma temppu”. LUE LISÄÄ:

Kulmuni antoi suoraa kritiikkiä Rinteen hallituksen toiminnalle työmarkkinakysymyksissä.

”Tuli ikään kuin tavaksi liputtaa jo ennakolta voimallisesti jonkun osapuolen puolta asioissa, joihin tulisi ehdottomasti suhtautua viileän puolueettomasti. Kaikenlaiset ennakkoasennot ainoastaan vaikeuttavat työmarkkinaosapuolten välisiä neuvotteluja”, Kulmuni sanoi.

Kulmunin mukaan hallituksella tulee olla kyky tehdä tarvittaessa vaikeita työllisyyttä parantavia ratkaisuja ohi työmarkkinajärjestöjen.

LUE MYÖS: