Formula ykkösten kausi alkoi pari viikkoa sitten Australian Melbournessa iloisella suomalaisyllätyksellä. Valtteri Bottas ei ollutkaan se ”kakkosviulua soittava kiltti siipimies”, vaan ajoi ylivoimaiseen voittoon.

Bottaksen ylivoima selittyi silläkin, että Lewis Hamilton rikkoi autonsa pohjan reunukseen. Hamilton menetti kilpailukykyä ja varmisteli alkukierrosten jälkeen vain kakkostilaansa.

Hamilton painotti Bahrainin kisaviikonlopun aattona, että Bottas on antanut hänelle tiukkaa vastusta myös kahtena aiempanakin kautena, kun he ajoivat Mercedeksellä tallikavereina.

- Hän on sama kaveri kuin viime vuonnakin, paitsi että hänellä on nyt parta. En ole koskaan ajatellut, että hän olisi heikko persoona. Olen nähnyt hänet aina vahvana luonteena, Hamilton kommentoi Bottaksesta.

Australian kisaviikonlopun merkittävin yllätys oli Mercedeksen ylivoima. Ferrarilla ei ollut mitään jakoa kärkitaistoon aika-ajoissa eikä kisassa.

Australiassa ajettiin Albert Parkin puistokaturadalla, jossa mekaaninen pito on heikompi kuin tavallisilla moottoriradoilla. Bahrainin Sakhirissa ajetaan tavallisella moottoriradalla. Jos Ferrari saa optimoitua säätöjään, voi ero Mercedekseen olla pienempi.

- Australiassa viikonloppu ei ollut helppo. Barcelonan talvitestien jälkeen odotimme parempaa, mutta uskon, että meillä on paketti vahvasti kasassa. Löysimme Australian kisan jälkeen ratkaisuja suorituskykyongelmiimme, mutta emme ehkä vielä kaikkia, kommentoi Australiassa ensimmäisessä Ferrari-kisassaan viidenneksi sijoittunut Charles Leclerc.

Melbournen perusteella voisi silti olettaa, että voitosta taistelevat normaaliolosuhteissa vain Hamilton ja Bottas. Hamilton sai Australiassa Bottakselta myrskyvaroituksen ja aikoo iskeä nyt kovalla rytinällä takaisin.

Bahrainissa on ajettu F1-kisoja vuosittain kaudesta 2004 lähtien vuosi 2011 pois luettuna. Silloin kisa peruutettiin poliittisten levottomuuksien takia.

Suomalaisvoittoa Bahrainissa ei ole nähty vielä koskaan. Kimi Räikkönen on sijoittunut Bahrainissa tosin viidesti toiseksi ja kolmesti kolmanneksi. Bottas sijoittui Bahrainissa viime vuonna toiseksi ja toissa vuonna kolmanneksi.

Nykykuskeista Sebastian Vettel on voittanut Bahrainissa neljästi ja Lewis Hamilton kahdesti. Vettel on voittanut kaksi edellistä Bahrainin kisaa.

Bahrainissa ajetaan iltavalaistuksessa. Aika-ajot alkavat lauantaina kello 17 ja kisa sunnuntaina kello 18.10.