Opel on tuonut markkinoille uuden dieselmoottorin Mokka-mallistoonsa.

Hiljainen, tehokas 1,6 CDTI-moottori korvaa nyt Mokkassa aiemman 1,7-litraisen turbodieselin. Moottori on pienemmästä iskutilavuudesta huolimatta 4,5 kW (6 hv) tehokkaampi kuin entinen ja suurin vääntömomentti on kasvanut 20 Nm.

Kasvaneesta tehosta huolimatta taloudellisuus on parantunut. Mokka 1,6 CDTI:n yhdistetty kulutus on 4,1 l/100 km. Parannusta aiempaan on yhdeksän prosenttia ja CO2-päästöt ovat nyt 109 g/km, mikä on 11 g/km vähemmän kuin ennen.

Kulutuksen alentuminen ei tarkoita suorituskyvystä tinkimistä, vaan päinvastoin. Kiihdytys 0-100 km/h kestää nyt vain 9,9 sekuntia (parannusta 0,6 s) ja huippunopeus on 191 km/h.

Moottorin painoa pudotettiin vähentämällä rakenteista painoa ja käyttämällä kevyitä materiaaleja. Muun muassa kampiakselin tuet ja sylinterikansi on tehty alumiinista. Pitkän kehitystyön tuloksena uusi moottori on yli 20 kiloa edeltäjäänsä kevyempi.

Moottorin suureen tehoon, alhaiseen kulutukseen ja pieniin päästöihin on päästy käyttämällä viimeisintä teknologiaa, kuten muuttuvasiipistä ahdinta. Polttoaineen yhteispaineruiskutuksessa paine on 2 000 baria ja polttoainetta ruiskutetaan yhden työtahdin aikana sylinteriin jopa kymmenen pulssia. Tuloksena on suuri teho, parempi polttoaineen hajoaminen sylinterissä sekä optimaalinen ilman ja polttoaineen seos.

Opel Mokkassa on uuden 1,6 CDTI-moottorin kanssa moottorin sammutusautomatiikka ja vähäkitkainen kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Ostaja voi valita auton joko etu- tai nelivetoisena. Etuvetoiseen Mokka 1,6 CDTI:hin saa myös kuusivaihteisen automaattivaihteiston.

Lähtöhinta alle 25 000

Uuden Opel Mokka 1,6 CDTI Driven hinnat alkavat etuvetoisen 24 568 eurosta. Automaattivaihteisena auton hinta on 26 758 euroa ja nelivetoisena (6MT) 29 510 euroa.

Drive-varustetasoon kuuluvat muun muassa 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, lämmitettävä ohjauspyörä, kattokaiteet, Bluetooth ja nelivetoisissa alamäkihidastin.

Ylellisempi vaihtoehto on Cosmo, jonka lisähinta on vähän yli 2 500 euroa. Silloin autossa on edellisten lisäksi automaattisesti syttyvät ajovalot ja automaattinen valonvaihto, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin, pysäköintitutkat edessä ja takana, koria vasten sähköisesti taittuvat sivupeilit, tummennetut takaikkunat ja paljon muuta.

Uudella 1,6 CDTI-moottorilla täydennetty Mokka-mallisto on myynnissä ja ensimmäiset autot ovat jo Suomessa.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.