SDP lupaa liikoja ja se tie on vaarallinen, varoittaa kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Rinne lupasi vappupuheessaan 100 euroa kuukaudessa lisää nettona alle 1400 euron eläkkeisiin, mistä on syntynyt keskustelua. Lue lisää: Antti Rinne selittää kovaa eläkelupausta: Hintalappu olisi 700 miljoonaa euroa

Grahn-Laasonen läksyttää Rinnettä tiedotteessaan.

–SDP:n Antti Rinne on viime aikoina tilaisuudesta ja kuulijakunnasta riippuen luvannut lisää rahaa milloin eläkeläisille, työttömille, perheille, opiskelijoille, eläkkeisiin, tukiin, palveluihin – siis aivan kaikille. Lisää rahaa, lisää rahaa, SDP jakaa satoja miljoonia velkarahaa vain koska vaalit lähestyvät ja jostain pitäisi saada kannatusta, Grahn-Laasonen sanoo.

–Taloudesta on huolehdittava erityisen vastuullisesti nyt, kun työikäiset ikäluokat pienenevät. Sen sijaan, että SDP kantaisi vastuuta tulevista sukupolvista ja heille kohdistuvasta velkataakasta, Rinne on aloittanut vaarallisen huutokaupan. Ahkerat suomalaiset, joiden kukkarosta lupaukset lopulta rahoitetaan, ovat täysin suojattomassa asemassa, kun SDP on käynnistänyt jakoautomaattinsa.

Grahn-Laasosen mielestä hallitus on samaan aikaan keskittynyt tekoihin ja tulokset näkyvät. Hänen mukaan kokoomus haluaa varmistaa, että myös jatkossa Suomen talouden kasvu vahvistuu ja yhä useampi pääsee töihin.

–Tämän hallituksen kaudella Suomi on saatu nostettua taantumasta kasvuun lähes kymmenen heikon vuoden jälkeen. Suomalaisten usko talouteen on ennätysvahvaa, yritykset investoivat ja työttömyys vähenee. Työllisten määrä on noussut lähes 100 000 hengellä. Tätä hyvää kehitystä pitää vahvistaa, ei tukkia, Grahn-Laasonen huomauttaa.

Lue myös:

”Jos joku alle 40-vuotias vielä pohti SDP:n äänestämistä, niin ei kannata pohtia enää”