Korona-ajan poikkeuksellisia käytäntöjä koulunkäyntiin ei luoda vain toukokuun kahta viimeistä viikkoa varten, huomautti opetusministeri Li Andersson (vas) tiedotustilaisuudessa tiistaina.

”On mahdollista, että koulunkäyntiä joudutaan jatkamaan myös syksyllä erityisjärjestelyin”, hän jatkoi.

Anderssonin infossa kerrottiin järjestelyistä, joiden turvin peruskouluissa palataan lähiopetukseen torstaina. Hallituksen mukaan etäopetus ei enää sovellu opetuksen pääasialliseksi ratkaisuksi, kun se ei enää ole epidemiamielessä välttämätöntä, sillä perusopetuslain mukaan opetuksen pääratkaisu tulee olla lähiopetus. Tästä pystyttiin poikkeamaan, kun hallitus sääti valmiuslain nojalla lievennyksiä perusopetuksen järjestämisvelvollisuuteen.

LUE TARKEMMIN:

Syksyn uuden korona-aallon varalta perusopetuslakiin valmistellaan nyt joustovaraa, joka helpottaa etäkouluun siirtymistä.

”Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee varmuuden vuoksi myös väliaikaista muutosta perusopetuslakiin, jotta perusopetuksessa olisi mahdollista vuorotella lähi- ja etäopetuksen välillä, jos epidemiatilanne sitä edellyttää”, Andersson kertoi tilaisuudessa.

LUE MYÖS: