Oppositio jättää huomenna torstaina välikysymyksen hallitukselle koskien Posti-kohua. Välikysymyksessä ovat mukana kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Liike Nytin eduskuntaryhmät.

Perussuomalaiset ei ole mukana välikysymyksessä.

Oppositiopuolueet ovat kertoneet välikysymyksestään tiedotustilaisuudessa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi, että yksi oleellinen kysymys on se, ovatko ministerit kertoneet eduskunnalle ”muunneltua totuutta”.

Orpon mukaan kokoomuksen puoluejohto teki välikysymysprosessiin lähtemisestä päätöksen tänä aamuna. Hän kuvailee, että välikysymys on opposition ”raskain ase”.

Orpon mukaan kokoomus otti yhteyttä kaikkiin oppositiopuolueisiin – myös perussuomalaisiin, joiden kanssa käytiin keskustelu ja ”oltiin valmiit tekemään välikysymys yhdessä”.

Orpon mukaan perussuomalaiset kuitenkin viesti myöhemmin, että asiassa on tulokulma- tai näkemyseroja ja perussuomalaiset haluaa edetä asiassa ”omaa tietään”. Näin he Orpon mukaan tekivätkin.

Perussuomalaiset vaati iltapäivällä lähettämässään tiedotteessa pääministeriltä ilmoitusta Postin tilanteen kriisiytymisen taustoista. LUE LISÄÄ:

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah totesi tiedotustilaisuudessa, että tietoon on tullut, ettei pääministeri halua antaa ilmoitusta, joten välikysymys on hänen mukaansa nyt tie, jonka avulla voidaan puuttua tilanteeseen.

Essayah pitää isona kysymyksenä omistajaohjauksessa ilmenneitä puutteita ja tiedonkulun ongelmia.

Liike Nytin Harry ”Hjallis” Harkimo puolestaan kysyi, mikä oli virkamiesten rooli jupakassa.

Välikysymysprosessin päätteeksi äänestetään hallituksen luottamuksesta.