Konkaripoliitikko, vihreiden helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara perustelee blogissaan myönteistä kantaansa Guggenheim-hanketta kohtaan. Helsingin kaupunginvaltuusto päättää huomenna, toteutuuko hanke.

Soininvaaraa risoo se, ettei valtio ole osallistumassa hankkeeseen. Soininvaara arvioi, että hankkeen taloudellinen riski ”pysyy kohtuudessa”.

– Jos lasketaan hanke valtion ja Helsingin kannalta yhteen, julkinen sektori todennäköisesti hyötyy, eli valtio voittaa enemmän kuin Helsinki häviää, hän kirjoittaa.

Soininvaara paljastaa myös saavansa Guggenheim-vastaista vihapostia.

– On myönnettävä, että sähköpostiin tulviva vastustava argumentointi saa minut kavahtamaan. Pääasia vastustavista viesteistä on luokiteltavissa vihakirjoituksiksi. Jokainen sellainen vahvistaa haluani äänestää Guggenheimin puolesta, hän kirjoittaa.

Soininvaaran on vaikea ymmärtää sitä vihaa, jonka Guggenheim-hanke on synnyttänyt. Hankkeen osakseen saamaa kritiikkiä kaupallisuudesta Soininvaara kommentoi:

– On aika vaikea ajatella turisminedistämishanketta, jossa ei olisi mitään kaupallista.

Soininvaara kertoo itse ajattelevansa hanketta nimenomaan turismin, ei kulttuurin kannalta. Tästä syystä hanke ei Soininvaaran mielestä myöskään syö kulttuurimäärärahoja.

– Moni vastustava kirjoittaja on sanonut, ettei kannata museohanketta, koska ei itse tulisi kuulumaan sen kävijöihin. Minä en aio mennä katsomaan lätkämatseja HIFKin uuteen jäähalliin, koska lätkämatsit ovat minusta tylsiä. Pitäisikö minun vastustaa jäähallia tämän takia vai pitäisikö ajatella niitäkin, jotka haluavat katsoa jääkiekkoa? Soinivaara myös huomauttaa.

Lue myös:

Yli 100 taidevaikuttajaa vetoaa: ”Äänestäkää Guggenheimin puolesta – hyväksi Helsingille”

”Häikäilemätön bisnes” – Arkkitehti jyrähtää Guggenheimista alan lehdessä

Näkökulma: Tähänkö ilmoitukseen Guggenheim jo kaatui?