Pitkän linjan demari ja entinen puoluesihteeri Mikael Jungner on väärässä puolueessa, kirjoittaa vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaara.

Jungner avautui maanantaina Facebookissa huonosta vaalituloksestaan ja arvioi, että Helsingissä liberaalit keskustavasemmistolaiset tai -oikeistolaiset ehdokkaat pärjäävät oikein hyvin ”paitsi jos on demari”.

LISÄÄ AIHEESTA: Mikael Jungnerin kova pettymys: ”Vetää oikein hyvin – paitsi jos on demari”

– Tuskin sanon mitään kovin omaperäistä, kun sanon, että minusta Jungner on väärässä puolueessa. Sosialidemokratia olisi voinut Lipposen kauden jälkeen ottaa Jungnerin edustaman suunnan, mutta ei ottanut, Soininvaara kirjoittaa blogissaan.

Vihreiden entinen ministeri ja kansanedustaja huomauttaa, että aiemmin saman johtopäätöksen teki Juhana Vartiainen, joka loikkasi kokoomuksen ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja.

– Pelkään pahoin, että hän joutuu tekemään saman johtopäätöksen uudestaan, koska kokoomus ei ole se liberaali urbaani puolue, jota Vartiainen ajatteli, eikä siitä sellaista tule, koska konservatiivisesta puolueesta ei voi tulla liberaalia puoluetta ja koska kokoomus on muutenkin menossa rajusti oikealle, povaa Soininvaara.

Soininvaara kutsuu kumpaakin ”urbaaneiksi liberaaleiksi”, ja pohtii, että koska nämä ovat hajallaan eri puolueissa ”urbanismi on heikoilla”. Tästä johtuen Suomessa pyritään hänen mukaansa lähinnä estämään Helsingin kehitystä samaan aikaan kun Ruotsi tukee Tukholman kehitystä, ja se on Helsinkiä vahvempi kasvun moottori.

Soininvaaran mukaan vihreistä pitäisikin nyt kasvattaa urbaania liberalismia edistävä yleispuolue.

– Tilaa pitäisi olla sekä Jungnerille että Juhana Vartiaiselle, Soininvaara kirjoittaa.