Vihreiden konkaripoliitikko, Helsingin kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara kertoo nyt blogissaan provosoineensa tietoisesti aiemmalla kirjoituksellaan väestönsiirroista. Soininvaara varoitti sunnuntaina Madridin ilmastokokouksen jälkimainingeissa, ettei ole realistista pysäyttää ilmaston lämpenemistä kahteen asteeseen. Soininvaara kirjoitti, että edessä ovat massiiviset väestönsiirrot ja että Suomen osuus tulee olemaan useita miljoonia.

”Nyt voin tunnustaa, ettei esittämäni skenaario ole kovin todennäköinen. Todennäköinen skenaario on paljon huonompi. Sen sijaan, että maailmanyhteisö asuttaisi rauhanomaisesti 500 – 1 000 miljoonaa ihmistä solidaarisesti eri puolille maailmaa, tämä päätyy todennäköisesti suurin sotiin ja yleiseen kaaokseen. Jälkeen päin moni – jos jää henkiin – toivoo, että olisi jaettu solidaarisesti ja rauhanomaisesti”, Soininvaara kirjoittaa nyt.

Soininvaaran mukaan hän halusi aiemmalla kirjoituksellaan osoittaa, kuinka isoista ongelmista on kyse ja hän halusi tarkoituksella herättää huomiota. Soininvaara pitää väsyttävänä saamaansa vasta-argumenttia, ”että se, mitä Suomessa tehdään, ei vaikuta juuri mitään, joten muun maailman pitää ottaa vastuu ja me saamme elää kuin pellossa”.

”Maapallo voidaan jakaa 1 460 viiden miljoona ihmisen joukkoon ja todeta, ettei niistä yhdenkään kannata tehdä mitään. Tätä sanomaa tuo porukka levittää ympäri maailmaa. Hyvinvointivaltion rahoitus ei ole kiinni siitä, että minä maksan veroja. Ihan OK, jos lopetan verojen maksun? Näiden ’kansalliskonservatiivien’ hengenheimolaiset Puolassa, Unkarissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa toimivat aivan samoin, Yhdessä tuo liike on vastuutta siitä, että maailma menee kohden tuhoa”, Soininvaara kritisoi.

LUE MYÖS: