Rajuissa olosuhteissa ajettu Turkin MM-ralli päättyi virolaisjuhliin. Suomalaistalli Toyotan ykköskuskiksi noussut Ott Tänak ajoi kolmanteen perättäiseen osakilpailuvoittoonsa.

Sarjan kärkimiehet Thierry Neuville ja Sebastien Ogier keskeyttivät, joten Tänak nousi MM-sarjassa jo toiseksi. Neuville johtaa Tänakia enää 13 pisteellä.

Suomalaisittainkin kisa sai ihan onnellisen päätöksen, kun Jari-Matti Latvala ajoi Toyotallaan peräti kisan kakkoseksi ja Teemu Suninenkin onnistui neljännen sijan arvoisesti.

Kuuma ja kivikkoinen ralli oli juuri niin paha, kuin ennakkoon osattiin pelätä. Kilpailijoita hiipui reitille yksi toisensa jälkeen. Vain vahvimmat ja etevimmät porskuttivat eteenpäin.

Toyota-kuljettaja Latvalalle kuluva kausi on ollut todellista tervanjuontia, mutta Turkissa onnisti. Latvala ei virheisiin sortunut, vaan toi autoaan varmuudella ja kokemuksella läpi erikoiskokeiden, joilla yllätyksiä riitti.

Ilman rengasrikkoja ajamaan päässyt Latvala oli sinut tilanteen kanssa, vaikka tiesikin, mitä tuloslistalla lähellä vaaninut tallikaveri tarkoitti käytännössä. Tänakin parempi tilanne MM-kamppailussa oli yhtä kuin sanaton tallimääräys.

Latvala tiesi ilman keskustelua tallipäällikkö Tommi Mäkisen kanssa oman roolinsa. Virolainen saisi sunnuntaina ajaa kuten haluaa, ja Latvala toisi autonsa ammattimiehen varmuudella toiseksi. Juuri näin myös tapahtui.

Eroa kaksikon välille jäi lopulta 22,3 sekuntia.

- Olen tyytyväinen. Kisa oli yksi rajuimpia, joita sarjassa on ajettu vuosiin. Kaksoisvoitto näissä olosuhteissa oli huippujuttu, joka tarkoittaa myös sitä, että nyt saamme yrittää täysillä merkkimestaruuden voittamista Toyotalle kolmessa viimeisessä rallissa, Latvala jutteli.

Toinen suomalainen Turkin MM-rallin maalissa oli Teemu Suninen. Ensimmäistä kauttaan Fordin WRC-auton ratissa ajava suomalainen oli olosuhteista ihmeissään, mutta keskittyi käsillä olevaan ralliin huolella, ja toi autonsa ruutulipulle rallin neljäntenä.

Sunisella eroa rallin kärkeen kertyi 4.10,9 minuuttia.

- Tosi hyvä tulos, ei siinä mitään. Ajoimme koko rallin sen mukaan, että tuomme automme läpi erikoiskokeiden, kisan maaliin asti. Se tarkoitti välillä sitä, että ajamiseen piti jättää sellainen pieni vara, ettei mitään tapahtuisi. Eikä meillä kyllä ongelmia ollutkaan. Edes yhtään rengasta emme joutuneet vaihtamaan, myhäili Suninen.

Rallin MM-sarjan kaudesta ovat ajamatta vielä Walesin, Katalonian ja Australian osakilpailut. Mestaruudesta taistelee Neuvillen ja Tänakin lisäksi Ogier, jolla on eroa Neuvilleen 23 pistettä.