Oulun poliisi varoittaa tiedotteessaan paikallisia perheitä tyttölapsiin kohdistuvasta nettihoukuttelusta, joka on johtanut vakaviin seksuaalirikoksiin.

Tiedote seuraa Oulun epäiltyä raiskausten sarjaa, jossa ulkomaalaisten miesten joukkoa epäillään yhteen nuoreen tyttöön kohdistuvista toistuvista seksuaalirikoksista.

”Poliisi kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa. Viime aikoina Oulun seudulla on tullut ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomen kieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin”, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin, poliisi kertoo.

”Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille”, viranomaiset ohjeistavat.

Poliisille voi ilmoittaa epäilyttävistä yhteydenottajista sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu(at)poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295 416 194 tai asioimalla poliisiaseman palvelupäivystyksessä. Kun tarvitset poliisin kiireellistä apua, soita hätänumeroon 112, poliisi muistuttaa tiedotteessa.

Lue lisää:

Sisäministeri Oulun raiskausringistä Ylellä: ”Ei tällaista pitäisi tapahtua Suomessa” – Karkotuksia nopeutetaan

Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”