Saksan poliisi on ottanut kiinni Oulun poliisilaitoksen etsintäkuuluttaman miehen, poliisi tiedottaa.

Kiinniotto liittyy Oulun poliisilaitoksella tutkittavana olevaan törkeään lapseen kohdistuneeseen rikoskokonaisuuteen. Etsintäkuulutettu on yksi epäillyistä seksuaalirikosvyyhdissä, jossa useiden ulkomaalaistaustaisten miesten epäillään hyväksikäyttäneen alaikäistä tyttöä. Rikosten epäillään tapahtuneen kuukausien aikana ja vyyhdissä epäillään niin seksuaalista hyväksikäyttöä kuin raiskauksiakin.

Etsintäkuulutettu otettiin kiinni Saarbrückenin kaupungissa Saksassa keskiviikkoiltana. Tieto kiinniotosta on saatu Suomen Keskusrikospoliisin kautta ja Keskusrikospoliisi vastaa henkilön luovutus- ja noutojärjestelyistä, Oulun poliisi kertoo.

"Kiinniotettu henkilö saataneen siirrettyä Suomeen tammikuun aikana, jonka jälkeen esitutkintatoimet käynnistyvät hänenkin osalta", poliisi kertoo.

Keskusrikospoliisi lisäsi henkilön joulukuussa Europolin Most wanted -listalle. Oulun poliisilaitos oli etsintäkuuluttanut henkilön kansainvälisesti.

Miehen luultiin jo kerran jääneen kiinni Saksassa, mutta poliisi joutui myöhemmin kertomaan, että kyseessä oli väärinkäsitys.