Leuto ja eteläisessä Suomessa lumeton talvi on ajanut urheiluvälinekauppoja ahtaalle, mutta samanaikaisesti käytetyt talviurheiluvälineet kiinnostavat kansaa, kertoo käytetyn tavaran kauppapaikka Tori.fi tilastoihinsa perustuen.

Kauppakonserni Kesko kertoi perjantaina leudon talven kurittaneen erikoiskaupan vapaa-ajankauppaa laskien myyntiä tammikuussa 28,3 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen. Aiemmin urheilukauppaketju XXL kertoi muun muassa leudon talven aiheuttamasta katastrofaalisesta tammikuusta, joka yhtenä syynä muiden joukossa on ajanut ketjun karsimaan neljänneksen varastostaan myymällä tuotteita tappiolla.

Lue myös:

Tori.fi:n mukaan tammikuu oli käytettyjen talviurheiluvälineiden osalta aktiivisin kuukausi vuoteen ja viime sunnuntai kategorian vilkkain vuorokausi vuoden 2019 tammikuun huippupäivien jälkeen.

Lue myös:

Tiedotteen mukaan hakumäärät ovat huomattavia, ja Urheilu ja vapaa-aika -kategoria on ollut viime viikkoina koko kauppapaikan neljänneksi suosituin osasto. Laskettelusuksihakuja kertyi Tori.fissä viime sunnuntaina 5500, lumilautahakuja 4600 ja suksihakuja yleisesti 4 000.

”Tammi- ja helmikuun lukemat ovat kymmeniä prosentteja suurempia kuin esimerkiksi äskettäin joulukuussa, ja kiinnostus on vieläpä jatkunut nousevana helmikuulle. Se olisi harvinaista niin sanottuna normaalinakin vuonna”, Tori.fi:n markkinointipäällikkö Laura Kuusela sanoo tiedotteessa.

Kuuselan mukaan tavallisestikin tammikuussa hankitaan vilkkaimmin talviurheiluvarusteita, mutta hän pitää suurta eroa uuden ja käytetyn tavaran kaupassa poikkeuksellisena.

Lue seuraavaksi: