Teollisuusliiton valtuuston jäsen, pääluottamusmies Petri Partanen puolustaa Teollisuusliiton perjantaina ilmoittamia painostustoimia, joiden tarkoitus on saada hallitus luopumaan irtisanomisten helpottamisesta pienissä, yt-lain ulkopuolelle jäävissä yrityksissä.

”Kun länsimaisessa sivistysvaltiossa annetaan vaalien yhteydessä lupauksia ja ne rikotaan tekemällä täysin päinvastaista politiikkaa, ei se anna oikeutusta sille, että kansan pitäisi nyt sitten neljä vuotta istua hiljaa ja ottaa vastaan kaikki se paha mitä annetaan, nousematta sen antajaa vastaan. Ei voi myöskään olla niin, että kun istuva hallitus antaa KIKY-sopimuksen yhteydessä työmarkkinajärjestöille lupauksen olla tekemättä enää heikennyksiä työelämän pelisääntöihin, etteivätkö työmarkkinajärjestöt saisi siihen lupauksen pettämiseen reagoida”, Partanen toteaa Puheenvuoron blogissaan .

Blogi on vastaus Teollisuusliittoa suorin sanoin arvostelleelle Raimo Ilaskivelle sekä laittomat lakot tuominneelle valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalalle.

Partanen korostaa, että lakkoa käytetään mielipiteen ilmaisemiseen.

”Ammattiyhdistysliike on kautta aikojen ollut aina autoritääristen hallintojen ensimmäisiä nujertamisen kohteita. Jos Suomessa halutaan tänä päivänä kieltää ”laiton lakkoilu”, niin tulee aika, jolloin seuraava oikeistohallitus määrittelee kaikki työnantajaa vastaan kohdistuvan niskuroinnin ”laittomaksi lakoksi”. Oikeus pidättäytyä työstä ei ole pelkästään ihmisoikeus, se on tänä päivänä meidän kaikkien työpaikoilla myös mitä suurimmissa määrin työturvallisuuskysymys, hän kirjoittaa.

Piekkala sanoo Lännen Median haastattelussa ihmettelevänsä, miksi juuri lakkoa käytetään välineenä mielipiteen ilmaisussa.

”Ymmärrän, että halutaan osoittaa tyytymättömyys, mutta voisiko sille olla muita vaihtoehtoja kuin lakko”, hän kysyy.

Lue myös: Politiikan veteraanilta raju ryöpytys ay-liikkeelle: ”Kyseessä on mitä puhtaimman poliittisen lakon suunnittelu”