Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on antanut lausunnon koskien Oulun seksuaalirikoksia. Poliisi tiedotti tänään perjantaina Oulussa paljastuneista uusista seksuaalirikosepäilyistä.

Oulun poliisi on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Rikoksiin epäiltyjen on kerrottu olevan ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä.

”Jo aiemmat teot alaikäisten seksuaalisesta hyväksikäytöstä herättivät minussa syvän inhon tunteen. Ymmärrän täysin kansalaisten keskuudessa esiintyvän huolen ja järkytyksen”, Sipilä sanoo.

”Ajatuksemme ovat kaikkien näiden alaikäisten nuorten ja heidän perheidensä tukena näissä täysin epäinhimillisissä ja tuomittavissa teoissa. Tämänkaltaista väkivaltaisuutta ja piittaamattomuutta en voi ymmärtää.”

Sipilä toteaa, että jokaisen Suomeen tulevan on noudatettava Suomen lakeja ja kunnioitettava jokaisen ihmisen koskemattomuutta.

”Tästä emme tingi tippaakaan. Rikoksiin syyllistyneet saatetaan vastuuseen teoistaan oikeusvaltion periaatteiden mukaan. Vakavat rikokset vaikuttavat lisäksi kielteisesti pysyvän oleskeluluvan saamiseen. Turvapaikkajärjestelmän tehtävä on auttaa hädässä olevia, mutta rikollisia se ei voi suojella”, Sipilä sanoo.

Hallitus on muuttanut vuoden alusta lakia niin, että törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottaminen on helpompaa, Sipilä toteaa.

Pääministeri kertoo keskustelleensa Oulun uusista epäilyistä myös sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) kanssa. Tämä kommentoi epäilyjä ja hallituksen toimia Twitterissä.

LUE LISÄÄ:

Poliisi: Oulussa 4 uutta seksuaalirikosepäilyä – kaikki uhrit alle 15v.

Raiskausrikokset: Sisäministeri ottaisi kansalaisuuden pois – ”Hyökkäys suomalaisten perusarvoja vastaan”

Heinäluoma ja Halla-aho samaa mieltä MTV:llä: Rikollisilta voitava ottaa Suomen passi pois

Oulun poliisi varoittaa perheitä: Nuoria tyttöjä houkutellaan kontaktiin – johtanut seksuaalirikoksiin

Kansanedustaja julkaisi synkän listan raiskausuutisista – ”Tähän on reagoitava heti”

Sisäministeri Oulun raiskausringistä Ylellä: ”Ei tällaista pitäisi tapahtua Suomessa” – Lait kiristyvät