Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) tuomitsee Tukholman terrori-iskun.

- Tuollainen teko, terrori ja väkivalta, on aina tuomittavaa, Kiviniemi sanoo Arto Nybergin haastatteluohjelmassa Yle TV1:ssä.

Iskun tekijäksi epäillään samaa henkilöä, joka oli jättänyt ennen iskua sähköpostiviestin Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpolle ja uutistoimisto TT:lle. Kahdella erikielisellä ääniviestillä, iskujen motiiviksi kerrottiin muun muassa ruotsalaissotilaiden läsnäolo Afganistanissa. Suomalaisjoukot taistelevat osana ruotsalaispataljoonaa.

Kiviniemi ei halunnnut suoraan ottaa kantaa siihen, onko Suomi tämän vuoksi nyt vaarassa. Sen sijaan hän totesi, ettei Suomen suojelupoliisin mukaan ole tarpeen muuttaa nykyisiä uhka-arvioita. Lue Supon kannasta tarkemmin tästä.

Kiviniemi painotti Nybergin haastattelussa, että tilannetta tarkkaillaan ja sitä seurataan jatkuvasti.

Samalla Kiviniemi kertoi, että Supo on ollut hallitukseen yhteydessä pitkin päivää. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan ollut syytä kutsua hallitusta koolle asian vuoksi.

Yle Uutiset kertoi aiemmin, että Supolla on Suomessa tälläkin hetkellä suurennuslasin alla muutamia henkilöitä, joita tarkkaillaan heidän yhteyksiensä vuoksi. Nyberg kysyi, tietääkö Kiviniemi nämä henkilöt.

- Ei näistä asioista julkisuudessa keskustella, Kiviniemi vastasi napakasti.