Tuoreen pääministerin Sanna Marinin (sd) mukaan hallituksen sisällä ei ole ristiriitaa työmarkkinapolitiikan suhteen. Kysymys työmarkkinalinjasta nousi, kun keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni nosti asian esiin puidessaan aiemmin keskustan epäluottamusta ex-pääministeri Antti Rinnettä (sd) kohtaan. LUE LISÄÄ:

Marin sanoi uuden hallituksen yhteisessä tiedotustilaisuudessa, että sdp on palkansaajien puolella ja pienituloisten puolella.

”Työmarkkinatilanne on haastava, epävakaa. Meillä ei yhteiskuntana ole varaa siihen, että lakot pitkittyvät. Tämä on nyt työmarkkinajärjestöjen ja valtakunnansovittelijan käsissä”, Marin sanoi viitaten nyt päällä olevaan työmarkkinatilanteeseen.

Keskustan Kulmuni totesi vain pitävänsä tärkeänä sitä, että työmarkkinaosapuolilla on rauha sopia heitä itseään koskevista asioista.

Marin myös vahvisti hallitusohjelman kirjauksen, jonka mukaan työllisyysasteessa tavoitellaan nousua 75 prosenttiin ja ensi kesänä luvassa ovat toimet 30 000 uuden työpaikan luomiseksi. Marinilta kysyttiin, mitä hallitus tekee pysyvien menojen lisäyksille, jos työllisyystavoitetta ei saavuteta.

Marin ei nähnyt tätä edes vaihtoehtona.

”Sellaista tilannetta ei tule. Tämä hallitus tulee saavuttamaan ne työllisyystavoitteet, joita se on asettanut”, Marin sanoi.

Niin Marin kuin keskustan Kulmunikin eivät suoraan sanoneet mitään Syyrian al-Holin tilanteesta. Keskustasta on jo tullut linjauksia, että Suomen ei pitäisi hakea al-Holin suomalaisia kotimaahan.

”Poliittista päätöstä valtioneuvosto asiasta ei ole tehnyt valtioneuvoston istunnoissa”, Kulmuni sanoi sivuuttaen kysymyksen siitä, mikä keskustan linja asiassa on.

LUE MYÖS: