Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on jättänyt eduskunnalle aloitteen ajankohtaiskeskustelusta sisäisestä turvallisuudesta. Puolueen mielestä pääministerin järjestämä keskustelu oli riittämätön.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) järjesti keskiviikkona sisäisestä turvallisuudesta kokouksen, jonka päätteeksi kaikki eduskuntapuolueet mukaan lukien siniset antoivat yhteisen julkilausuman kaikkea vihapuhetta ja terrorismia vastaan.

Heti torstain kyselytunnilla Sipilä ojensi perussuomalaisten Laura Huhtasaarta liittyen keskiviikon palaveriin. Huhtasaari piti islamia ja muslimien laajamittaista maahanmuuttoa kritisoivan puheenvuoron, jossa hän sanoi perussuomalaisten tuomitsevan terroristien vihapuheen suomalaisia kohtaan. Sipilä huomautti näkemyksen yksilaitaisuudesta ja muistutti, että yhteisessä palaverissa päätettiin tuomita kaikki vihapuhe.

Nyt perussuomalaiset pitää äärimmäisen tärkeänä käydä avointa keskustelua sisäisestä turvallisuudesta.

–Mielestämme eduskunnassa tulisi käydä kansanedustajien kesken julkinen keskustelu, jotta niin kansanedustajilla kuin kansalaisilla on tieto poliittisista toimista ja päätöksistä, joiden tavoitteena on parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta. Pääministerin keskiviikkona 6.9. pitämä keskustelutilaisuus oli salainen eikä mielestämme lainkaan riittävä tarpeeseen nähden, todetaan perussuomalaisten tiedotteessa.

Sipilän kokouksessa Turun terroristihyökkäyksen jälkeisistä toimista ja Suomen turvallisuudesta olivat paikalla poliittisten päättäjien lisäksi ministeriöiden ja poliisivoimien edustukset.

–Ottaen huomioon Turun tapahtumien vaikutuksen suomalaisten yleiseen turvallisuudentunteeseen, olisi Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä syytä järjestää eduskunnassa julkinen ajankohtaiskeskustelu maamme sisäisestä turvallisuudesta. Kansalaisten keskuudessa vallitsee epätietoisuus toimista, joihin hallitus ja poliittiset päättäjät ovat ryhtyneet, aloitteessa todetaan.

–Hallituksen sisälläkin näyttää olevan erilaisia käsityksiä siitä, miten asioita aiotaan käytännössä turvallisuuden näkökulmasta parantaa.

Aloitteen on allekirjoittanut eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Lue myös:

Vankiloiden ”gangsteri-jihadistit”: Viranomaiset pohtivat nyt hajauttamista ja keskittämistä

Raportti: Suomen vankiloissa juhlitaan terrori-iskuja – ääri-islamista paljon havaintoja

Laura Huhtasaari hyökkäsi muslimimaahanmuuttoa vastaan eduskunnassa – pääministeri ojensi