Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei kierrellyt puhuessaan eduskunnan täysistunnon edessä hallitusohjelmaan sisältyvistä valtion omaisuuden myynneistä.

Arhinmäki vastasi Liike Nytin kansanedustajan Hjallis Harkimon puheenvuoroon ja myönsi, että jokainen hallitus tekee hyviä ja huonoja päätöksiä. Oppositiossa istuva Harkimo on ilmoittanut tukevansa Rinteen hallituksen ohjelmaa, koska haluaa antaa hallitukselle mahdollisuuden. Tiistain puheenvuorossaan hän ihmetteli uuden hallituksen poliitikkojen ristiriitaisia puheita, mutta antoi silti tukensa.

”Edustaja Harkimo käytti rakentavan puheenvuoron. Jokaisessa hallituksessa on sekä hyviä päätöksiä että huonoja päätöksiä. Itsekin olen huolestunut tästä kansallisomaisuuden myynnistä. Vasemmistoliitto suhtautuu ideologisesti epäillen kansallisomaisuuden myyntiin eikä näe myöskään talouspoliittisesti sitä järkevänä”, Arhinmäki lateli.

”Tuottavaa omaisuutta ei kannattaisi myydä investointeihin, vaan vähänkin pidemmällä tähtäimellä olisi kannattavampaa tehdä tuottavat investoinnit lainalla.”

Rinteen hallitus aikoo myydä valtion suoria yhtiöomistuksia 2,5 miljardilla eurolla rahoittaakseen niin sanottuja tulevaisuusinvestointejaan. Lisäksi muuta omaisuutta myydään 500 miljoonalla.

Vasemmistoliitto vastusti valtion omaisuuden myyntejä myös hallitusneuvotteluissa.

”Nyt kun hallitusohjelmaan ja valtion omaisuuden myymiseen on kuitenkin sitouduttu, pitää huolehtia siitä, että Caruna-kauppojen kaltaiset virheet eivät enää toistu”, Arhinmäki sanoi.

Myös perussuomalaisten talouspolitiikan tuntija Ville Vähämäki kehotti puheenvuorossaan hallitusta pohtimaan, tulisiko tulevaisuusinvestoinneista puolet rahoittaa valtion omaisuuden myymisen sijaan velkarahalla.

Lue lisää eduskunnan keskustelusta tiistaina:

”Antti Rinne hankki hallitussovun rahalla, jota ei ole”

Petteri Orpo: Kokoomus on valmis tukemaan Rinteen hallitusta työllisyystoimissa

LUE MYÖS:

”Hallitusohjelman menettely on rumaa ja valheellista”

Ekonomisteilta heti tuomio: ”Täyttä utopiaa” – Näin Rinteen hallitusohjelma kiertää velanoton