Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja, neljännelle kaudelle eduskuntaan valittu Paavo Arhinmäki kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että tulevassa hallituksessa pitäisi olla ”vahva vasemmisto”.

Hänen mukaansa vaalituloksesta on aistittavissa, että kansa äänesti muutosta ja erilaisen hallituspohjan ja politiikan puolesta.

”Se edellyttäisi sitä, että on vahva vasemmisto sosialidemokraattien ja vihreiden rinnalla hallituksessa”, Arhinmäki katsoo.

Samalla hän vihjaa, että sdp:n ja erityisesti hallitustunnusteluja tekevän Antti Rinteen olisi syytä harkita vasemmistoliiton ottamista mukaan hallitukseen toisenlaisistakin syistä.

”Jos olisin Antti Rinne, niin en välttämättä haluaisi sellaista tilannetta, että minä olen pääministeri ja Paavo Arhinmäki on oppositiossa käymässä keskusteluja”, tiukkana debatoijana tunnettu Arhinmäki sanoo HS:lle.

Sdp:n on nähty haluavan huolehtia hallitusratkaisussa siitä, ettei vasemmistoliitto pääse arvostelemaan sen johtaman hallituksen politiikkaa ja kannatusta siirry sdp:stä vasemmistoliittoon.