Hallituspuolue vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ihmettelee oppositiopuolue kokoomuksen edustajien toimintaa tämän vuoden toisen lisätalousarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa tiistaina.

”Tänään eduskunnassa kokoomuksen puheet olivat levällään kuin jokisen eväät. Ensin kokoomus on leikannut kaikesta. Ja kun nyt näitä leikkauksia korjataan, kokoomus pitää korjauksia liian pieniä. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää”, Arhinmäki tviittaa.

Hän jatkaa aiheen kommentointia blogissaan, jossa toteaa lähetekeskustelusta jääneen sellainen kuva, että ”ontto on tynnyri, jota kokoomus pyrkii kolistelemaan oppositiossa”.

”Johdonmukaiseen ja uskottavaan oppositiopolitiikkaan on vielä matkaa”, Arhinmäki sanoo.

Kokoomuslaiset moittivat lähetekeskustelussa Antti Rinteen (sd) hallitusta muun muassa siitä, että työllisyystoimet puuttuivat lisätalousarviosta. Paljon keskustelua herätti myös pääministerin kuuluisa lupaus eläkeläisten ”vappusatasesta. Lue tarkemmin: Antti Rinteen vappusatasesta heti äläkkä eduskunnassa: ”Kutistuuko keskikesän kympiksi?”

”Viime kaudella kokoomus leikkasi eläkeläisiltä jäädyttämällä mm. jäädyttämällä kansaneläkkeiden indeksit, nostamalla sosiaali- ja terveydenhuollon maksuja sekä korottamalla lääkekorvausten omavastuuta. Nyt hallituksen tavoitteena on korottaa alkuvaiheessa pienimpiä eläkkeitä 50 eurolla. Kokoomus tuntui kritisoivan tätä liian pieneksi korotukseksi, leikattuaan ensin eläkkeitä neljän vuoden ajan”, Arhinmäki kommentoi.

Lue myös:

Asiantuntijoilta tyly havainto Suomen tuoreista luvuista: Antti Rinteelle uhkaa tulla ”kuukausittainen päänsärky”

”Ministerivastuun alla ei voi enää puhua pötyä - Demarit selittelevät tätä fuulausta vielä pitkään”