SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen kommentoi tänään Ylen vaalitentissä suuttumisiaan tiedotusvälineille. Lipponen on ollut otsikoissa tuohduttuaan Aamulehdelle ja kieltäydyttyään Helsingin Sanomien kävelytestistä, jossa mitattiin kuntoa.

- En minä raivostu, vaan asetan rajoja sille, miten poliitikkoa voidaan kohdella, tai ihmistä, Lipponen kuvaili käytöstään.

- Jos en lähde Helsingin Sanomien juoksutettavaksi tai en vaihda merkkivaatteita Glorian haastatteluun, ja sitten jos heitetään lokaa niin kuin Aamulehti, niin ei sitä viitsi ottaa vastaan mitä tahansa. Aion mennä pää pystyssä presidentinvaalivaiheesta, kävi miten kävi, Lipponen sanoi.

Kansalaiset kuvasivat Ylen insertissä Lipposta ”jämähtäneeksi” ja ”yrmyksi”. Lipponen kommentoi tähän oma-alotteisesti ikäänsä ja kuntoaan.

- Kaikki tämmöinen pitää ottaa vastaan. Olen eurooppalaisten presidenttien keski-ikää, kapellimestarienkin sanotaan olevan parhaimmillaan 70 vuotta täytettyään. Kuntoni on hyvä, kilometri menee 20 minuuttiin uima-altaassa, Lipponen sanoi.

Ylen toimittajat tenttasivat Lipposta kuitenkin vielä hänen iästään.

- Terveydentilani on hyvä. Minulla on ollut omat terveysongelmani vuosien mittaan. Minulla on ollut rytmihäiriö useammankin kerran, mutta niin oli myös [uimari] Jani Sievisellä. Kykenen myös urheilemaan täysimittaisesti. Kilometri menee 20 minuttiin, siihen vain perään räpiköimään, Lipponen toisti.

Lipposta ei gallupien tuorein, vain neljän prosentin kannatuslukema hetkauta.

-Nyt vasta vuodenvaihteen jälkeen ihmiset päättävät ehdokkaastaan. Minua ei kyllä mikään järkytä, minä kuljen omaa tietäni tässä tehtävässäni minkä näen, Lipponen kommentoi rajusti laskenutta kannatustaan.

Haastattelussa kunnon nauru Lipposelta irtosi, kun häneltä kysyttiin hänen vaalivideostaan. Siinä Lipponen sanoo: ”Pöö!”

- Siitä on tullut monenlaista palautetta. Ensin on ihmetelty, mutta sitten sanottu, että onpas se hyvä kun se on erilainen ja siinä on se rohkeus, Lipponen sanoi.