Perustamansa Tähtiliikkeen jättävä Paavo Väyrynen kertoo tuoreessa blogikirjoituksessaan, että hän saattaa hakea keskustan puheenjohtajaksi vuoden 2020 varsinaisessa puoluekokouksessa.

Mahdollisen ehdokkuuden Väyrynen ripustaa eurovaalimenestyksen varaan.

”Olen ilmoittanut, että voisin olla valmis harkitsemaan sitä, jos tulen valituksi Euroopan parlamenttiin. Jos menestykseni eurovaaleissa olisi heikko, ehdokkuudeltani puuttuisi poliittinen uskottavuus, eikä sitä voisi ajatellakaan”, Väyrynen toteaa.

Nykyinen puheenjohtaja Juha Sipilä on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä ja syyskuussa kokoontuva ylimääräinen puoluekokous valitsee hänen seuraajansa. Keskustan seuraava sääntömääräinen puoluekokous järjestetään kesällä 2020 Vantaalla. Keskustan sääntöjen mukaan puoluekokouksessa valitaan aina puolueelle puheenjohtaja.

Blogikirjoituksessaan Väyrynen korostaa, ettei hae puheenjohtajuutta syyskuun ylimääräisessä puoluekokouksessa.

”On kysytty, eroanko Tähtiliikkeen jäsenyydestä sen vuoksi, että voisin olla ehdolla Keskustan puheenjohtajaksi. […] Vastaukseni on ”ei”. Eroan sen vuoksi, että haluan heti eurovaalien jälkeen keskittyä presidentinvaaleihin ja ryhtyä kokoamaan laajaa kansanliikettä valintani tueksi”, Väyrynen kirjoittaa.