EU-ehdokkuutta harkitseva Paavo Väyrynen tivaa Yleltä avoimella kirjeellä, mitkä puolueet pääsevät sen eurovaalilähetyksiin.

Väyrynen kirjoitti maanantaina blogissaan, että ”eurovaaleihin osallistuminen mietityttää”. Samalla hän kertoi ymmärtäneensä, ettei hänen Seitsemän tähden liikettään päästettäisi Ylen tv-tentteihin myöskään eurovaalien alla.

”Kun meillä ei ole nyt ainuttakaan, jäisimme taas täysin TV-julkisuuden ulkopuolelle. Eduskuntavaalien tulos osoittaa, kuinka tämä vaikuttaisi vaalien tulokseen”, Väyrynen totesi.

Nyt Väyrynen on välittänyt julkisuuteen Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelälle ja toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilalle osoittamansa avoimen kirjeen, jossa Väyrynen pyytää Yleä selventämään linjan ”hyvissä ajoin ennen EU-vaalien ehdokashakemusten jättämistä”.

Kirjeessään hän syyttää Ylen linjauksen johtaneen siihen, ettei hänen puolueensa saanut kansanedustajia uuteen eduskuntaan.

”Näissä oloissa meidän on hyvin vaikea olla mukana Euroopan parlamentin vaaleissa, ellei puolueita kohdella tasapuolisesti niiden yhteydessä toteutettavissa Yleisradion vaaliohjelmissa”, Väyrynen kirjoittaa.

”Mielestämme ei ole mitään perustetta sille, että puolueiden osallistuminen EU-vaalien vaalikeskusteluihin ja -ohjelmiin määräytyisi eduskuntavaalien tulosten perusteella. Tämä antaisi vaaleissa kohtuuttoman edun kahdeksalle eduskuntapuolueelle, jotka ovat puoluetuen ansiosta muutoinkin etuoikeutetussa asemassa”, Väyrynen perustelee.