Kansanedustaja Paavo Väyrynen on tehnyt eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun Yleisradion hallintoneuvoston päätöksestä, joka sulkee Väyrysen Seitsemän tähden liikkeen Ylen eduskuntapuolueille tarkoitettujen vaaliohjelmien ulkopuolelle.

Ylen hallintoneuvosto päätti 4. joulukuuta, että vaaliohjelmiin osallistuvat hallintoneuvoston päätöksentekohetkellä rekisteröidyt puolueet, joilla on useampi kuin yksi kansanedustaja tämän hetken eduskunnassa. Väyrysen tähtiliike rekisteröitiin puoluerekisteriin myöhemmin joulukuussa.

”Hallintoneuvoston päätöksellä yksi eduskuntapuolue suljettiin mielivaltaisin perustein niille järjestettävien vaaliohjelmien ulkopuolelle. Tähtiliikkeen muodollinen asema on täsmälleen sama kuin teidän edustamanne Sininen tulevaisuus –puolueen”, Väyrynen toteaa avoimessa kirjeessään Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajalle Kimmo Kivelälle (sin).

Väyrynen pyyttää, että hallintoneuvosto ottaa asian pikaisesti uudelleen käsiteltäväkseen ja ”korjaa tekemänsä virheen itseoikaisun”.

”Ilmoitan jo tässä, että Seitsemän tähden liike rp ei osallistu eduskunnan ulkopuolisten pienpuolueiden vaalikeskusteluihin. Meidän paikkamme on muiden eduskuntapuolueiden joukossa”, hän toteaa.

Väyrynen ilmoitti jo aikaisemmin vetäytyvänsä osittain eduskuntatyöstä ja ryhtyvänsä järjestämään torstaisin omia kysely- ja vastaustuntejaan eri puolilla Suomea.

Lue lisää: Paavo Väyrynen suuttui medialle: Jättää eduskunnan kyselytunnit ja perustaa omansa