Europarlamentaarikko, mahdollinen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ennakoi ”vallankumouksen hengen” leviävän myös Suomeen ensi tammikuun presidentinvaaleissa ja myöhemmin eduskuntavaaleissa.

–Viime aikoina ihmiset ovat havahtuneet huomaamaan, että hallitsematon globalisaatio ja ylikansallinen yhdentyminen ovat johtaneet sekä tulo- ja varallisuuserojen että alueellisen eriarvoisuuden jyrkkään kasvuun. Tämä on johtanut mullistuksiin useissa vaaleissa ja kansanäänestyksissä. Uskon, että vallankumouksen henki leviää myös Suomeen ja auttaa meitä aikaansaamaan syvällekäyvän muutoksen ensin tammikuun presidentinvaaleissa ja niiden jälkeen toimitettavissa eduskuntavaaleissa, hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan .

Itse hän uskoo pääsevänsä presidentinvaalien toiselle kierrokselle, jos hänen ehdokkuutensa toteutuu. Väyrysen kannattajat keräävät parhaillaan kannattajakortteja.

–On hyvä, että vaaleihin tulee runsaasti ehdokkaita. Tämä aktivoi äänestäjiä ja varmistaa sen, että tulee toinen äänestyskierros. Julkisuudessa on jo kovasti arveltu, kuka pääsee Niinistön kanssa toiselle kierrokselle ja kuka tulee valituksi. Tässä vaiheessa tämä on ennenaikaista, kuten omasta kokemuksestani tiedän.

–Olen ollut kolme kertaa presidenttiehdokkaana. Joka kerta oma kannatukseni on ollut aluksi mitättömän pieni ja puolueenikin suosio alamaissa, mutta hyvällä kampanjalla olen kyennyt nousemaan jokaisessa vaalissa kakkoseksi. Jos tulen ehdokkaaksi, uskon pääseväni jälleen kakkoseksi.