Keskustan entisen kunniapuheenjohtajan, konkaripoliitikko Paavo Väyrysen avautuminen puolueen tilanteesta saa vastakaikua kokoomuksessa.

Väyrynen arvioi Puheenvuoron blogissaan, ettei keskusta voi ”nykymenolla” nousta takaisin suurten puolueiden joukkoon.

”Uuden puoluejohdon kannanotoissa ja toiminnassa on monia myönteisiä piirteitä, mutta tiliä menneeseen ei ole tehty. Tehdyt virheet on tunnustettava, että ne voitaisiin korjata”, Väyrynen kirjoittaa.

Lue myös:

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kertoo ymmärtävänsä Väyrysen huolen.

”Ymmärrän, että Paavo Väyrynen on huolissaan keskustan nykymenosta. Aikalailla kaikki perinteet ja periaatteet myyty. Maaseutu kurjistuu. Konkari kuitenkin valmis auttamaan keskustan takaisin oikealle tielle”, hän tviittaa.

Heinonen viittaa siihen, että Väyrystä on tämän blogin mukaan kehotettu palaamaan mukaan keskustan toimintaan.

”Ainakaan toistaiseksi en aio sitä tehdä. En usko, että keskustassa edelleenkään olisi vaikuttamisen mahdollisuuksia meille, jotka emme hyväksyneet viime vaalikauden politiikkaa. Aion pysyttäytyä parin vuoden ajan puoluepolitiikan ulkopuolella. Tämän jälkeen arvioin tilannetta uudelleen. Toimin kyllä mielelläni keskustan puoluejohdon ja järjestöväen konsulttina, jos arvioitani ja mielipiteitäni halutaan kuulla”, Väyrynen toteaa.

Lue myös:

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni sanoi viikonloppuna, että Väyrynen voisi palata keskustan jäseneksi tietyin ehdoin.

”Surullisena katsoin niitä seikkailuja, mitä hänellä oli muissa puolueissa. Jos ne on haudattu Atlantin syvänteeseen, niin kyllä Paavo silloin voi keskustan nettisivujen kautta käydä klikkailemassa itsensä uudelleen jäseneksi. Se vaatii tietenkin sitä, että silloin on oltava keskustan ajatusmaailman ja keskustalaisuuden puolella. Silloin ei voi olla muiden puolueiden aisankannattaja”, hän kommentoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Keskustan kanssa pahoin riitautunut Väyrynen toimi keskustan puheenjohtajana vuosina 1980–1990 ja varapuheenjohtajana vuosina 1972–1980. Hän perusti oman Kansalaispuolueensa vuonna 2016 ja myöhemmin Seitsemän tähden liikkeen.

Lue lisää: