Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen jatkaa eilistä presidenttipaneelikeskustelua blogissaan. Eilisessä keskustelussa presidenttiehdokkaat puivat Nato-kantojaan.

Väyrynen syyttää kokoomuksen Sauli Niinistöä harhaanjohtamisesta ja väittää, että Niinistö yrittää hivuttaa Suomea Natoon EU:n kautta.

- Sauli Niinistö kiemurtelee Nato-kantojensa vuoksi. Hän kiistää ajavansa Suomea ”noin vain” Natoon. Hän vaatii kansanäänestystä.

- Asian ydin on siinä, että Niinistö pyrkii viemään Suomen Natoon muuttamalla EU:n sotilasliitoksi ja Naton eurooppalaiseksi pilariksi. Tämä on ollut federalistien tavoite 1950-luvulta alkaen. Ehdokkaaksi ilmoittautuessaan Niinistö sanoi jopa, ettei nykyisen hallituksen ohjelma estä etenemästä hänen tarkoittamaansa suuntaan, Väyrynen lataa blogissaan. - Niinistön lupauksella kansanäänestyksestä ei ole merkitystä, jos Natoon mennään hivuttamalla ja EU:n kautta, hän jatkaa.

- Niinistön kannanottoja punnittaessa on muistettava, että hänen puolueensa Kokoomus ajaa Nato-jäsenyyttä. Jos Niinistö valittaisiin presidentiksi, meillä olisi hallituksessa Nato-jäsenyyttä kannattavien värisuora, kun sen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan johdossa olisi kaksi kokoomuslaista ja jäsenenä Suomen Nato-jäsenyyttä innokkaimmin ajava Alexander Stubb, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrysen Nato-kantaa on ihmetellyt eduskunnasta jättäytynyt kristillisten vaikuttaja Bjarne Kallis. Kallis huomauttaa, että Väyrynen kannatti edellisen hallituksen turvallisuuspoliittisen selonteon Nato-linjausta, jonka mukaan on olemassa vahvoja perusteita harkita Suomen Nato-jäsenyyttä. Mietinnössä kuitenkin edellytettiin laajaa yhteisymmärrystä asiasta.