Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) on saanut kasaan tarvittavat 20 000 kannattajakorttia ja lähtee täten ehdokkaaksi presidentinvaaleihin, vahvistaa kampanjapäällikkö Uudelle Suomelle. Väyrynen on presidenttiehdokkaana neljättä kertaa.

Kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho kuvailee keräystä yllättävän työlääksi. Ehdokashakemukset on jätettävä oikeusministeriölle 12. joulukuuta mennessä. Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään 28. tammikuuta.

Väyrynen kirjoitti lokakuussa Puheenvuoron blogissaan tekevänsä paluun eduskuntaan, jos ei tule valituksi presidentiksi.

–Jos en tulisi valituksi, jatkaisin työtäni Suomen suunnan muuttamiseksi eduskuntavaalien kautta. Niihin valmistautumisen aloittaisin palaamalla eduskuntaan jo seuraavalla kevätistuntokaudella, Väyrynen kirjoitti.

Lue kampanjapäällikön haastattelu: Väyryseltä paloi 5-numeroinen summa ilmoitusliitteisiin: Hurja loppukiri alle kuukaudessa

Väyrysen tilalle eduskuntaan nousi kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.), joka saisi väistyä, jos Väyrynen tekee paluun Brysselistä. Väyrynen kertoi lokakuussa tiedotustilaisuudessa olevansa yhä keskustan jäsen ja kunniapuheenjohtaja. Hän sanoi kuitenkin, ettei lähde enää eduskunnassa keskustan riveihin.

–Minä olisin oppositiossa nykyistä hallitusta ja myöskin nykyistä oppositiota vastaan. Suomen politiikan valtavirta viime vuosina on ollut keskeisissä asioissa väärä, Väyrynen sanoi.

Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen on ajautunut ristiriitoihin keskustan kanssa ja perustanut oman Kansalaispuolueen.

Lue lisää:

Väyrynen haluaa oman eduskuntaryhmän: ”Mahdotonta, ettei 20 000 kannattajaa löytyisi”

Paavo Väyrynen aikoo palata eduskuntaan keväällä – Mikko Kärnä joutuisi väistymään

Näkökulma: Yksi mies voi tehdä tyhjäksi Laura Huhtasaaren pelin

Paavo Väyrynen: ”Vallankumouksen henki leviää myös Suomeen”

Kova ryöpytys hallituksen turvapaikkapolitiikalle: ”Johtanut verovarojen väärinkäyttöön”

Väyrysen Kansalaispuolue vaatii Suomen pakolaiskiintiötä alas – moittii sisäisiä siirtoja