Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus kertoi keskiviikkona Ylen erikoislähetyksessä koronaviruksen aiheuttamasta covid-19-taudista. Brotherus kertoi viime viikonloppuna sairastuneensa tautiin ja olleensa myös sairaalahoidossa. Tehohoitoa Brotherus ei kuitenkaan tarvinnut.

Brotherus kertoi Ylellä, että ensioireiden perusteella hän luuli sairastavansa influenssaa. Oireina olivat aluksi kuume, päänsärky ja lihassärky.

”Korkea kuume jatkui toistakymmentä päivää. Oli pahoinvointia, oksennusta, hengenahdistusta”, Brotherus kertoi.

Hän jatkoi vielä, että lopulta hän sai myös keuhkokuumeen, joka on aina vakava tauti.

LUE MYÖS:

Brotherukselta kysyttiin, pelottiko häntä.

”Varsinkin kun tauti kesti niin pitkään eikä ole kokemusta hengenahdistusoireista, niin sitä vähän säikähti”, Brotherus vastasi.

Hän kertoi kokeneensa olleensa koko ajan hyvässä hoidossa ja kiitti koko hoitohenkilökuntaa.

Brotheruksen mukaan hänen lääkityksensä oli sairaalahoidossa kipulääkkeitä, tipan kautta nesteytystä sekä keuhkokuumeeseen antibiootteja. Kotona ennen sairaalahoitoa hän käytti tulehduskipulääkkeitä.

Brotherus kertoi aiemmin Twitterissä saaneensa tartunnan hääjuhlissa ihmiseltä, joka oli palannut epidemia-alueelta. Brotheruksen mukaan hän ei ollut edes keskustellut henkilön kanssa. Covid-19-tartuntaa hän osasi epäillä kuultuaan, että juhlissa oli ollut tartunnan saanut henkilö.