Kuva: Clas von Bell / Autotoday
Kuva: Clas von Bell / Autotoday

Tällä kertaa Päivän urheiluautona on ralliauto vuodelta 1967. Kuvan Plymouth Barracuda Formula S 1966 osallistui 1967 Monte-Carlo-ralliin.

Plymouth oli Chryslerin valmistama merkki. Merkin tarina päättyi kuitenkin 2001.

Auto oli alun perin maahantuojan Bernerin esittelyauto. Syksyllä 1966 se luovutettiin Bo Gunnar Granrothille Monte-Carlo-rallia varten. Granroth ja kakkoskuljettaja Esko Keinänen olivat ylivoimaisessa luokkajohdossa aina viimeiselle erikoiskokeelle saakka. Erikoiskokeen startissa kielimuuri ja sääntötulkinta vaikutti niin, että autokunta hylättiin. Viralliseksi syyksi kerrottiin myöhästyminen erikoiskokeen lähdöstä.

Auto siirtyi vuonna 1973 "siviiliin". Auto päätyi kuitenkin vuonna 2000 autoharrastajien pariin, jolloin alkoi auton entisöinti ralliautoksi.

Auto valmistui juuri vuoden 2002 Historic Monte-Carlo -rallin kynnyksellä. Se palasikin sitten takaisin Alpeille Jan Enqvistin ja Veli-Matti Honkasen käskyttämänä. Sama auto osallistui samaan ralliin vielä 2003 ja 2004.

Vuonna 2008 auto osallistui Lahti Historic rallin EM-osakisaan. Kuljettajina olivat Jarno Kinnunen ja Lassi Tirkkonen.

Vielä vuonna 2010 auto osallistui Historic Rally Trophyn talvikauden kilpailuun Lopella. Kuljettajina olivat Juha Berner ja Vesa Liukkonen.

Auto oli esillä viime vuonna American Car Show -tapahtumassa.

(Tekstin lähde: Näyttelyn esittelyteksti)

Katso tästä muut Päivän urheiluautot.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.