Entinen kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen on suututtanut monet Pride-tapahtumaa koskeneella blogikirjoituksellaan. Räsäsen mukaan Pride-tapahtumasta on kehittynyt ”merkillinen moraalinen linjanjakaja”.

–Pride-tapahtuman ympärille luotu suvaitsevaisuuden mielikuva on suuri harha. Todellisuudessa sateenkaaripolitiikka pyrkii askel askeleelta vaientamaan biologiseen todellisuuteen perustuvan näkemyksen naisena ja miehenä elämisestä. Se tavoittelee tilannetta, jossa sukupuoliperusteiseen avioliittoon pohjaavat näkemykset leimataan poliittisesti epäkorrekteiksi ja syrjiviksi. Tästä leimasta on kieltäydyttävä, Räsänen kirjoitti Puheenvuoron blogissaan .

Kirjoitus on saanut aikaan kohun sosiaalisessa mediassa. Muun muassa kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) on vastannut Räsäselle.

–Päivi työkaverini, Pride ottaa sallivaan syleilyynsä kaikki. Kaikki eläköön omaa elämäänsä ja sallikoon muille omansa. Pride ei ole sinua vastaan eikä estä sinun elämääsi. Kun vieläpä moderni yksilöllistyminen on kristillisen kulttuurin hitaasti kypsynyt hedelmä, hän tviittaa.

–Jos Päivi Räsänen jotain vastustaa, niin asia on ehdottomasti kannattamisen arvoinen, kirjailija Jari Tervo puolestaan toteaa.

Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja Miikka Keränen muistuttaa omassa Puheenvuoron blogissaan , että jokaisella on jakamaton ihmisarvo ja perusoikeudet, jotka eivät kysy toisen lupaa.

–Ei ole meidän valkoisten cis-sukupuolisten suomalaisten paikka ”suvaita” muita, vaan aivan jokaista tulee kunnioittaa ja arvostaa yksilönä. Ei suomalainen kulttuuri ole ylivertainen, joka voi suvaita muita kulttuureja joukkoonsa. Kristittyjäkin opetetaan rakastamaan lähimmäistään, vaikka hän ei olisi kristitty. Vuonna 2018 on jo aika muuttaa kieltä. Koska käyttämämme kieli muovaa todellisuutta. Vuonna 1995 “suvaitsevaisuus” oli ehkä mullistava käsite, mutta nyt se on kaiku menneisyydestä, jolla osoitetaan vain omaa ahdasmielisyyttä, hän kirjoittaa.