Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoo, ettei hän ole saanut tietoa tutkintapyynnöstä, joka poliisille on hänestä jätetty.

Helsingin poliisin rikoskomisario Pekka Hätönen kertoi lauantaina Helsingin Sanomille, että Helsingin poliisi ja syyttäjät päättävät ensi viikolla tutkintapyynnöistä, jotka on jätetty kansanedustajista Hussein al-Taee (sd), Päivi Räsänen (kd) ja Juha Mäenpää (ps).

Lue lisää: HS: Poliisi päättää ensi viikolla kolmea kansanedustajaa koskevista tutkintapyynnöistä – ”Poliittisen sananvapauden kuuluukin olla laaja”

Räsäsestä tehty tutkintapyyntö koskee Twitter-kirjoitusta, jossa Räsänen arvosteli sitä, että kirkko ilmoitti olevansa Helsinki Pride -tapahtuman virallinen partneri. Hän kirjoitti, että synti ja häpeä on nostettu ylpeyden aiheeksi.

”Ihmettelen, että minulle ei tutkintapyynnöstä tullut mitään tietoa. Luin asian eilen uutisesta”, Räsänen kertoo Twitterissä.

Räsänen liitti tutkintapyyntöön johtaneeseen tviittiinsä myös kuvan uuden testamentin jakeista, joissa puhutaan jumalan saastaisuuteen hylkäämistä ruumiinsa häpäisijöistä. Lue tarkemmin: Päivi Räsäsen Pride-kommentti ”häpeästä ja synnistä” kuohuttaa – Kirkko: ”Arkkipiispa on myös päätöksen takana”

”Luotan siihen, että Suomessa on edelleen luvallista siteerata Raamattua. Poliisille työrauha asiassa”, hän kommentoi nyt.