Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen ilmoittaa, ettei aio lopettaa uskostaan puhumista huolimatta käynnissä olevasta poliisitutkinnasta.

Helsingin poliisi kertoi tänään perjantaina aloittavansa esitutkinnan Räsäsen tviitistä. Poliisi tutkii myös kansanedustaja Hussein al-Taeen (sd) vanhoja Facebook-viestejä sekä kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) eduskuntapuheenvuoroa. Kaikkien kolmen osalta poliisi tutkii, oliko kyseessä kiihottaminen kansanryhmää vastaan. LUE LISÄÄ: Poliisi aloitti esitutkinnan Hussein al-Taeesta ja Päivi Räsäsestä

Räsänen toteaa, että hänen tviittinsä ”oleellinen sisältö oli sitaatti Raamatun Uudesta testamentista, täysin laillisesta kirjasta”.

”Kirkko on ilmoittanut olevansa Setan Pride 2019:n virallinen partneri. Miten kirkon oppiperusta, Raamattu sopii yhteen sen kanssa, että häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?” Räsänen myös kysyi tviitissään. LUE LISÄÄ:

Päivi Räsäsen Pride-kommentti ”häpeästä ja synnistä” kuohuttaa – Kirkko: ”Arkkipiispa on myös päätöksen takana”

Arkkipiispa vastasi tuolloin Räsäselle, että samaa sukupuolta olevat parit ovat tervetulleita kaikkeen kirkon toimintaan. LUE LISÄÄ: Arkkipiispa vastaa Päivi Räsäselle: ”Samaa sukupuolta olevat parit ovat tervetulleita kaikkeen kirkon toimintaan”

”En halua olla uhmakas, mutta aion kyllä edelleen käyttää vapauttani uskoa ja myös puhua uskoni mukaisesti, olipa lopputulos tästä prosessista mikä tahansa. Rohkaisen edelleen kaikkia käyttämään perustuslaissa turvattua uskonnonvapautta myös kiistanalaisissa ajankohtaisissa kysymyksissä”, Räsänen kommentoi poliisitutkintaa nyt tiedotteessaan.

Päivi Räsänen on tunnettu seksuaalivähemmistöjä koskevista kannanotoistaan, jotka ovat useaan otteeseen herättäneet yhteiskunnallista keskustelua.

LUE MYÖS: Kommentti: Se siitä ”poliittisesta poliisista” – Nyt tutkitaan myös al-Taeen ja Räsäsen inhottavuudet