Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö pyytää anteeksi vääriä tietoja, joita on hän levittänyt yöllä lähteneestä Afganistanin palautuslennosta. Niinistö on puhunut koneessa olleista lapsista, mutta poliisin mukaan kaikki palautetut olivat täysi-ikäisiä.

Niinistö on kritisoinut kovin sanoin pakkopalautuskäytäntöjä. Lue tarkemmin: Niinistö kauhistuttaneesta palautuslennosta MTV:lle: ”Häpeällinen hetki Suomelle oikeusvaltiona”

Lentokentän mielenosoituksessa illalla oli mukana oppositiopoliitikkoja, joukossa vihreitä. Niinistö niin ikään seurasi tilannetta tarkasti, ja somessa levisi erinäisiä tietoja palautuslennosta. Poliisi oikoi tietoja tänään lähettämässään tiedotteessa. Lue tarkemmin: Poliisi oikoo palautuslennon kauhuväitteitä: ”Kukaan ei ollut raskaana, eikä mukana ollut lapsia”

Poliisin mukaan lennolla ei myöskään ollut mukana ketään raskaana olevaa naista. Kukaan ei myöskään ollut vaatinut tavata asiamiestä, mistä Niinistö niin ikään puhui. Niinsitö esitti anteeksipyyntönsä Twitterissä.

–Aina maltti kun tilanne päällä. Journalismia tarvitaan niin tieto kulkee. Lapsia ei ilmeisesti lennolla, hyvä. Pyydän anteeksi väärää tietoa, hän tviittasi.