Peräti 65 prosenttia Ylen ja Uuden Suomen vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista suosii kasvisruokapäivää kouluihin. Eniten kasvisruokapäivää kannattavat vihreiden ehdokkaat, mutta myös huomattava osa perussuomalaisista ehdokkaista suhtautuu positiivisesti ehdotukseen.

Ehdokkaat vastasivat vaalikoneessa väittämään ”Kouluissa pitää olla kasvisruokapäivä vähintään kerran viikossa”. Täysin samaa mieltä väittämän kanssa oli 29 prosenttia ja 36 prosenttia ehdokkaista oli jokseenkin samaa mieltä ajatuksesta.

Vinkki: saat prosenttiluvut esiin siirtämällä hiiren kunkin palkin päälle tai näpäyttämällä sitä.

Eniten kasvisruokapäivää kannattivat vihreiden ehdokkaat, joista peräti 94 prosenttia oli väittämän kanssa jokseenkin tai täysin samaa mieltä. Eniten kasvisruokapäivää vastustavat perussuomalaiset, joista 56 prosenttia on jokseenkin tai täysin eri mieltä siitä, että kouluissa olisi viikoittainen kasvisruokapäivä.

Vaalikoneeseen vastasi kaikkiaan 16 650 ehdokasta kaikista vaalien 33 618 ehdokkaasta. Keskustalaisten ehdokkaiden vastausprosentti oli 49 prosenttia, kokoomuslaisten 56 prosenttia, perussuomalaisten 36 prosenttia, demareiden 44 prosenttia, vihreiden 67 prosenttia, vasemmistoliittolaisten 50 prosenttia, rkp:läisten 52 prosenttia ja kristillisten 46 prosenttia.

Etsitkö vielä ehdokasta? Kokeile Uuden Suomen kuntavaalikonetta ja lue ehdokkaiden blogeja Puheenvuorosta!