OP:sta muistutetaan, että ulkomaanreissussa voi hyvin maksaa ostoksia myös kortin debit-puolella. Maksaminen on yhtä turvallista niin luoton kuin "pankkikortin" puolella. Vain viive pankkitililtä laskuttamisen suhteen voi olla kotimaassa tutuksi tulleita aikoja pidempi.

Sen sijaan luottokorttia on syytä käyttää pakettimatkoja tai lentolippuja varatessa. Tuolloin vastaanottajan mennessä konkurssiin ei ostajalle aiheudu ylimääräisiä kuluja, vaan luottokorttiyhtiö korvaa menetyksen.

OP:sta myös suositellaan laskemaan luottokortin turvarajoja alemmaksi lomareissun ajaksi. Raja rajoittaa myös rikollisia, eikä toimenpide vie verkkopankissa muutamaa hetkeä kauempaa.

Mukana matkalla kannattaa myös pitää kahden eri luottokorttiyhtiön korttia, joista toista on syytä säilyttää hotellihuoneen turvalokerossa. Kortista kannattaa muutenkin huolehtia samanlaiseen tapaan kuin setelinipusta.

Puhelimeen on myös syytä tallentaa vaikka välittömästi kortin sulkupalvelun numero (+358 20 333), joka on sama kaikille suomalaispankkien asiakkaille. Vastuu tehdyistä ostoksista siirtyy muiden harteille sillä hetkellä, kun kortti ilmoitetaan kadonneeksi.

Lähde: Kauppalehti