Finanssiyhtiö Morgan Stanleyn strategit ennustavat edelleen yhdysvaltalaisille osakekursseille laskua.

Yhtiön strategit kirjoittivat viime viikolla mittavan korjausliikkeen alkaneen, joka voi vaikuttaa muita enemmän teknologiaosakkeisiin, kestokulutustuotteisiin ja pieniin yhtiöihin keskittyneisiin portfolioihin. Strategit kirjoittivat uskovansa, että osakkeiden myyminen on vasta alkanut ja nyt nähtävä korjausliike tulee olemaan suurin sitten viime helmikuun.

–Tiettyjen teknologia-alojen tulosennusteisiin tehdyt muutokset, defensiivisten osakkeiden suosio, yhtiöiden markkinaliikkeistä ja hinnoista saatava data ja ostopäällikköindeksejä koskevat ennusteet. Tämä kaikki enteilee surkeita aikoja (all augur poorly) teknologiaosakkeille, kasvuosakkeille ja koko markkinalle, finanssiyhtiön strategit kirjoittavat.

–Osakkeiden kurssit saattavat tällä hetkellä liikkua kumpaan suuntaan tahansa, mutta suositamme edelleen ylipainottamaan defensiivisia osakkeita ja alipainottamaan teknologiaa, he kirjoittavat.

Strategit kertovat tarkkailevansa osakkeiden hintakehitystä tiiviisti. He uskovat markkinoiden laskevan, kun rahoitusta ei ole enää yhtä halpaa ja helppoa saada Fedin kiristäessä rahapolitiikkaansa.

–Markkinanäkemystämme on tänä vuonna muovannut idea siitä, että lyhytaikaisen rahoituksen saamisen vaikeutuminen, muutokset talouden ja tulosten kasvussa ja ja inflaation kiihtymisen jatkuminen olisivat vaikea yhtälö riskipitoisemmille arvopapereille ja rokottaisivat näitä jonkin verran, strategit kirjoittavat.

Teknologiayhtiöiden ja kestokulutustuotteiden valmistajien osakkeet ja p/e-kertoimet ovat kasvaneet sitkeästi viime 12 kuukauden aikana. Strategit kirjoittavat, että jos he ovat oikeassa ja teknologiaosakkeiden volatiliteetti kasvaa merkittävästi, niiden markkinaosuus, tungokseen asti ostetut pitkät positiot ja sekä alan ylipainotus tarkoittavat, että tuska todennäköisesti leviää muillekin sektoreille.