Puolustusalan tekniikka- ja palveluyhtiön Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo jättää tehtävänsä. Yhtiötä vuodesta 2016 johtanut Isotalo jää välittömästi pois yhtiön operatiivisesta johdosta, Patria kertoo tiedotteessaan.

Yhtiö on aloittanut uuden toimitusjohtajan haun. Siirtymäkauden ajan yhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa vt:nä talousjohtaja Ville Jaakonsalo.

Tiedotteen mukaan toimitusjohtajan vaihdos liittyy osaltaan Patrian strategiaan, jonka mukaan yhtiö hakee kasvua erityisesti kansainvälisestä palveluliiketoiminnasta. Uudelta toimitusjohtajalta odotetaan vahvaa panosta Patrian palveluliiketoiminnan kehittämiseen.

”Haluan kiittää Olli Isotaloa hänen työstään Patrian johdossa. Hänen johdollaan yhtiön hallinnointijärjestelmää on kehitetty päämäärätietoisesti eteenpäin, ja päätöksenteon avoimuutta on lisätty. Myös yhtiön kustannusrakennetta on tehostettu vuonna 2017 tehdyillä toimenpiteillä. Patria on vakaalla pohjalla, mutta viime vuosina yhtiön taloudellinen tulos ei kuitenkaan ole ollut odotusten mukainen”, sanoo tiedotteessa Patrian hallituksen puheenjohtaja Esa Rautalinko.

Olli Isotalo oli näkyvästi esillä julkisuudessa Patriaan linkittyneen niin sanotun Uganda-kohun yhteydessä.

Lue lisää:

Patriaan vaaditaan ulkopuolista selvitystä Ugandan takia – Juha Sipilän reaktio hämmästyttää

Patria harmitteli salaliittoteoriaa: ”Suvi Lindénillä ja meillä ei ole yhteyttä”