Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi sunnuntaina valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen kokonaisuuden vuoksi, koska 700 pakettilajittelijan asiasta jätetty ratkaisuehdotus ei kelvannut Medialiitolle.

Tämä tarkoittaa, että PAUn lakot laajentuivat sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Lakot koskevat postinjakelun, postinkäsittelyn, pakettilajittelun ja postinkuljetuksen lisäksi myös Postin toimihenkilö- ja myymälätehtäviä koko maassa. Lakot jatkuvat 22. joulukuuta klo 24:00 saakka, PAU kertoo.

Työnseisaus koskee lisäksi ilmoitetulla ajalla kaikkia henkilöitä, jotka tekevät Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen P-liitteen mukaisia töitä Posti Oy:ssä, Posti Kuljetus Oy:ssä ja Transval Groupissa, sisältäen kaikki tytäryhtiöt. Lakon piirissä on noin 10 000 Postin työntekijää. Työnseisaus ei koske sanomalehtien varhaisjakelua.

PAU rajaa työnseisausten ulkopuolelle turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt. Jos työnantaja rikkoo lakkoa vuokratyöntekijöillä tai muilla työntekijöillä, tulee nämä tehtävät hoitaa kyseisillä lakon rikkojilla.

Työnseisausten syynä on työehtosopimusneuvottelujen vauhdittaminen. PAU pahoittelee tiedotteessaan lakosta asiakkaille aiheutuvaa haittaa.