Valtionyhtiö Postin tuore ratkaisu siirtää pakettilajitteluhenkilöstö halvemman työehtosopimuksen (tes) piiriin on jatkoa aiemmalle päätökselle, joka koski sanomalehdenjakajia.

Posti perusti kesällä 2017 uuden tytäryhtiön, johon siirrettiin 2700 sanomalehdenjakajaa heinäkuussa 2017. Saman Posti Palvelut Oy:n palvelukseen ollaan siirtämässä nyt 700 lajittelutyöntekijää paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmästä.

Samalla työntekijät siirtyvät halvemman työehtosopimuksen piiriin. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n mukaan uudessa Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevassa työehtosopimuksessa palkat ovat 30–40 prosenttia pienemmät kuin PAU:n ja Paltan nykyisessä työehtosopimuksessa. Postin mukaan ero taulukkopalkoissa on 20–25 prosenttia, mutta päälle tulee suoritepalkkio.

LUE LISÄÄ: ”30 prosentin leikkaus palkkaan” – Shokki-ilmoitus ajoi Postin työntekijöitä välittömään lakkoon

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen toteaa, että kyseessä on seuraava suuri siirto prosessissa, jossa Posti hakee mahdollisimman halpoja työehtoja viime kädessä jokaiseen ammattiryhmään.

Uusi Suomi pyysi puhelinhaastattelua Postilta, mutta sai sen sijaan yleisen tiedotteen, jossa Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusisto korostaa, ettei Posti tavoittele ratkaisullaan ensisijaisesti kustannussäästöjä, vaan joustavuutta pakettilajittelutyöhön. Alkuperäisessä tiedotteessaan Posti kuitenkin kertoi tavoittelevaansa noin 150−200 miljoonan euron kustannussäästöjä osana transformaatiota vuosien 2019–2021 aikana.

”Palkanalennus oli 39 %”

Vastaava pienempi päätös nähtiin Niemisen mukaan jo keväällä koskien SOL:n kautta Postille työskenteleviä vuokratyöntekijöitä. Näihin töihin voi nykyisin työllistyä keväällä perustetun SOL Logistiikkapalvelut Oy:n kautta ja PAU:n mukaan halvemmalla työehtosopimuksella. Posti irtisanoutui jo keväällä kuviosta ja totesi Ylelle, että alihankkija itse päättää, mitä tessiä sovelletaan.

Muutokseen liittyen keväällä nähtiin ulosmarsseja.

SOL Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtajan Juhana Olkkola vahvistaa Uudelle Suomelle, että kyseiset vuokratyöntekijät noudattavat kaikki samaa työehtosopimusta. Hän ei kommentoi, mikä sopimus on kyseessä. SOL kuitenkin hakee parhaillaan postityöntekijää Kittilään jakajien tessin mukaisella palkalla.

Olkkosen mukaan monella vuokratyöntekijällä opiskelujen aloitus elokuussa on ollut syy vähentää työntekoa.

Nieminen puolestaan on kuullut luottamusmiehiltä, ettei moniin paikkoihin tahdota saada työntekijöitä, kun työnantajan maine alkaa olla niin huono.

LUE MYÖS: Ministeri Li Andersson nostaa esiin Posti-pomon 987 764 €:n ansiot – ”Säästökuuri ei voi koskea vain duunareita”

Kun sanomalehdenjakajat siirrettiin halvemman tessin piiriin, PAU pyysi työntekijöiltä palkkalaskelmia uusien ehtojen mukaisesta työstä. PAU:n laskelmien perusteella keskimääräinen palkanalennus oli 39 prosenttia, Nieminen kertoo.

Aiemmin PAU oli arvioinut alennuksen olevan 20–60 prosenttia, kun Postin etukäteisarvioissa vastaava luku oli 10–15 prosenttia.

Niemisen mukaan jakajien palkkojen suuruus vaihteli ennen siirtoa, mutta joukossa oli Postille 30–40 vuotta työskennelleitä jakajia, joille oli maksettu takuupalkkoja. Näillä työntekijöillä palkka ennen alennusta oli yli pari tonnia kuukaudessa. He muodostivat kuitenkin selkeän vähemmistön ryhmästä, josta suurin osa oli osa-aikaisia työntekijöitä 1200–1500 euron kuukausipalkalla.

Prosentuaalinen pudotus on PAU:n mukaan kuitenkin iso ja nyt jakajien vaihtuvuus on yli 100 prosenttia vuodessa, kun se aiemmin oli paljon pienempi.

”Periaatteessa se koko henkilöstö vaihtuu kerran vuoteen, kun ei siellä kukaan halua olla”, Nieminen sanoo Uudelle Suomelle.

LUE POSTIN VASTAUS: Posti kiistää 100 %:n väitteen lehdenjakajista – ”Noin 60%:n luokkaa”

Jo aiemmin kesällä Medialiitosta harmiteltiin Ylelle jakelijapulaa ja suurta vaihtuvuutta. Jakajapulasta on puhuttu myös vuonna 2006, kun työntekijät puhuivat työehtojen heikentämisestä ja Postista arvioitiin Taloussanomille, että vuodessa 20–30 prosenttia jakajista saa tarpeekseen.

LUE LISÄÄ: Professori älähti Postin pääjohtajan 82100 €:sta: ”Vain idiootin mielestä kyse on kateudesta”

Nieminen myöntää, että digitalisaation myötä työ on vähentynyt, mutta työntekijäkato on ollut niin suuri, että töitä tehdään nykyään isossa resurssivajeessa.

”Siellä on tosi pitkiä reittejä ja raskasta fyysistä työtä. Kyllä minä itse koen, että ne ihmiset ovat sen reilun parin tonnin liksansa tuosta työstä vähintäänkin ansainneet, ihan senkin takia, että sillä ylipäätään pystyy elämään.”

Viime vuoden lopulla Postilla oli tilinpäätöksen mukaan 15 676 työntekijää Suomessa, kun vielä vuonna 2013 vastaava luku oli 20 263 työntekijää tilinpäätöksen mukaan.

Postin jakeluongelmat ovat olleet aika ajoin otsikoissa ja Nieminenkin huomauttaa, että etenkin määräpäivätilauksissa ihmiset varmasti huomaavat resurssipulan, kun posti ei aina saavu perille ajoissa.

Posti: ”Hyvin ikävä tilanne”

Nieminen katsoo, että Postin tiedotteessa oli suora uhkaus PAU:lle. Posti toteaa tiedotteessaan pyrkivänsä löytämään markkinaehtoisen työehtosopimus- ja kustannustason myös perinteisissä postipalveluissa syksyn aikana.

PAU:n ja Palvelualojen työnantajat Palta aloittavat tes-neuvottelut syyskuun alussa. Posti muistuttaa, että postipalveluiden sääntelyn vapautumisen myötä Postilla on nykyään 16 kilpailijaa kirje- ja lehtijakelussa. Posti väläytti tiedotteessaan halvempia työehtosopimuksia.

”Muissa jakeluyhtiöissä noudatettavien työehtosopimusten kustannustaso on Postin noudattamaa PAU:n työehtosopimusta merkittävästi alhaisempi. Postissa on tällä hetkellä yhteensä 11 työehtosopimusta eri tehtäviin. Varhaisjakelussa, kuljetuksessa ja varastotoiminnoissa on jo siirrytty alalla yleisesti käytössä oleviin työehtosopimuksiin, jotka soveltuvat parhaiten kyseisen työn tekemiseen”, Posti totesi tiedotteessaan torstaina.

Niemisen tulkinnan mukaan tarkoitus on halpuuttaa myös jäljellä olevien työntekijöiden palkat aiempien ratkaisujen tasolle. Jos tämä ei tapahdu neuvotteluteitse, Nieminen arvelee, että jäljellä olevat 8000–9000 työntekijää siirretään PAU:n ja Paltan työehtosopimuksen piiristä halvemman tessin piiriin.

Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Kuusisto muistuttaa, että Posti on tällä hetkellä jakelualalla ainoa yhtiö, joka käyttää PAU:n työehtosopimusta. Se on solmittu Postin monopoliaikoina, kun nykyisin Postin pitää toimia markkinaehtoisesti. Tähän haasteeseen Posti pyrkii nyt ratkaisullaan vastaamaan.

”Verkkokaupassa ja pakettitoimituksissa kilpailu on erittäin kovaa. Meillä on pakettitoimituksissa vastassa suuria kansainvälisiä pelureita. Lisäksi verkkokauppatoimijat Aasiasta, Keski-Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta tuovat mukanaan oman vaatimustasonsa ja odottavat toiminnaltamme ketteryyttä ja joustavuutta”, Kuusisto sanoo tiedotteessa.

”Ymmärrän työntekijöitämme. Muutos työehtoihin on vaikea ja se herättää paljon kysymyksiä. Tämä on hyvin ikävä tilanne.”

Posti lupaa suoritepalkkion, PAU tyrmää

Kuusiston mukaan uuden työehtosopimuksen piirissä työntekijän kokonaisansio voi olla parhaimmillaan jopa nykyistä korkeampi suoritepalkkion ansiosta.

PAU:ssa puheisiin ei kuitenkaan uskota. Puheenjohtaja Niemisen mukaan vastaavia palkkioita oli aiemmin käytössä myymälätyöntekijöillä hiukan eri nimellä, mutta Posti poisti palkkiot yhdellä päätöksellä. PAU haluaa työehtosopimuksiin varmuuden kohtuullisesta ansiotasosta, mitä suoritepalkkio ei Niemisen mukaan takaa.

”Se on Postilta vain ovela taktinen veto.”

Nieminen arvelee, että Posti pyrkii vain rauhoittamaan henkilöstöä, koska joulu on tulossa ja Posti tapaa tehdä marras–joulukuussa pakettiliiketoiminnallaan loistotuloksen.

PAU käynnisti tilanteeseen liittyen sunnuntai-iltana lakot, joita Posti pitää laittomina. Kuusiston mukaan käsittelyn ja lajittelun lakot viivästyttävät pientä osaa lähetyksistä tänään. Tällä hetkellä näyttää siltä, että valtaosa lähetyksistä saadaan asiakkaille luvatussa ajassa.

PAU on ilmoittanut lakkojen kestävän 4.syyskuuta asti. Posti lupaa pyrkiä kaikin tavoin siihen, että vaikutukset asiakkaille olisivat mahdollisimman vähäisiä ja lyhytaikaisia.

LUE MYÖS:SAK jyrähtää Postin 200 €:n bonuksesta: ”Tällainen rikkurien käyttö on ehdottomasti tuomittavaa”

Yle: Posti ei kiistä 200 €:n kohuväitettä – Luottamusmies: ”Tämä on ennennäkemätöntä”

Postin toimitusjohtaja aikoo luopua 2 kk:n palkastaan – ”Tämä on hänen henkilökohtainen päätöksensä”

Postin lakko laajenee: ”Syynä vuokratyöntekijöiden törkeä painostus”

Nyt alkoi ristiveto johtajien palkoista hallituksen sisällä: ”Periaatepäätös tehty keskustan johdolla”

Strategisti: ”Postin pääjohtaja tekee samaa virhettä, minkä vuoksi Fortumin toimitusjohtaja joutui jättämään tehtävänsä”

Katri Kulmuni ärähtää yritysjohtajien palkoista: ”Vääjäämättä mieleen tulee ahneus”

Demokraatti: Ministeri Paatero ottaisi Postin palkkiot ”mahdollisesti” tarkasteluun – ”Tilanne on vaikea”

Postin pääjohtaja tienaa 82100 €/kk – Kysyimme, voisiko hän laskea talkoohengessä omaa palkkaansa

Ex-kansanedustaja hurjistui Postille: ”Johtajan palkka 82 000 €/kk – Järki pitää tulla tähän touhuun nyt!”