Uuden Suomen tietojen mukaan vihreiden ministerisalkkuihin tai ministerinimityksiin ei ole tulossa muutoksia. Vihreät tiedottikin illalla kello 17:n jälkeen, että salkkuihin ei tule muutoksia. Puheenjohtaja Maria Ohisalo jatkaa sisäministerinä, Pekka Haavisto ulkoministerinä ja Krista Mikkonen ympäristö- ja ilmastoministerinä.

Vihreät linjasi tänään ministerivalinnoista ja osallistumisesta hallitustyöskentelyyn kello 16 alkavassa kokouksessa, jossa olivat koolla eduskuntaryhmä ja vihreiden puoluevaltuuskunta.

Yhteiskokous päättää hallitusohjelman hyväksymisestä, vihreiden osallistumisesta hallitustyöskentelyyn ja vihreiden ministerivalinnoista.

Kohu ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) ympärillä on yltynyt, mutta Uuden Suomen tietojen mukaan ei ollut näkyvissä, että vihreiden ministerivalintoihin olisi tulossa muutoksia.

LUE MYÖS:

Sdp valitsi eilen sunnuntaina pääministeriehdokkaakseen Sanna Marinin. Hänen johtamansa hallitus nimitetään valtioneuvoston kanslian mukaan tiistaina.

Haavisto joutui kohun keskelle, kun Ilta-Sanomat uutisoi hänen yrittäneen painostaa virkamiestä tuomaan al-Holin leirillä olevat Isis-perheiden suomalaislapset Suomeen niin sanotulla konsulikyydillä. Haavisto on kiistänyt syytökset ja eduskunnan ulkoasianvaliokunta hyväksynyt hänen selvityksensä asiasta. Valiokunnan perussuomalaiset jäsenet olivat hyväksymistä vastaan.

Perussuomalaiset on tiedottanut olevansa valmiudessa jättämään välikysymyksen, jos Haavisto jatkaa uudelleen muodostettavan hallituksen ulkoministerinä. Toinen oppositiopuolue kokoomus puolestaan on jättänyt kirjallisen kysymyksen Haaviston toiminnasta ja hallituksen suhtautumisesta al-Holin leirin suomalaisiin.

Viikonloppuna huomiota ovat herättäneet ulkoministeriön virkamiesten ja henkilöstön julkiset kannanotot asiaan.

Päivitetty kello 17:53: Juttuun päivitetty vihreiden puolue-elinten kokouksen lopputulos.

LUE MYÖS: