Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto toppuuttelee sdp:n puheenjohtajan, hallitustunnustelija Antti Rinteen aikeita tukea Metsä Groupin Kemiin kaavailemaa uutta biotuotetehdasta.

Rinne lupasi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että jos hänestä tulee pääministeri, hallitus toteuttaa tehtaan toiminnan edellyttämät liikenneinvestoinnit.

”Rinteen lupaukset eivät ole meidän lupauksiamme. Nyt täytyy olla malttia kaikissa näissä järjestelyissä ja vaiheissa. Ymmärrämme kaikkien investointihankkeiden osalta hyvät työpaikkauutiset. Totta kai Kemi ja Länsi-Lapin alue tarvitsevat kipeästi työpaikkoja. Se on yksi asia ja toinen asia on, että investointien täytyy olla kestävällä pohjalla myös ilmaston ja ympäristön näkökulmasta”, Haavisto kommentoi sunnuntaina Ylelle.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen totesi puolueen puoluevaltuuston kokouksessa aikaisemmin sunnuntaina, että jättisellutehtaita on vaikea mahduttaa Suomeen, jos ilmastonmuutoksen torjunta ja luonnon monimuotoisuus aiotaan ottaa tosissaan.

Pekka Haavisto puolestaan injasi puoluevaltuustossa sunnuntaina, että ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on puolueelle hallitusneuvotteluiden kynnyskysymys.

Lisää aiheesta:

”Kuinka suuri lasku Suomelle lankeaa maksettavaksi?” – Sellutehtaasta saattaa revetä riita hallitusneuvotteluissa

Tässä ovat vihreiden kynnyskysymykset: ”Tämän kaiken täytyy näkyä seuraavien vuosien politiikassa”