Kansainvälinen elektronisen urheilun liitto IeSF on muuttanut marraskuun esportsin MM-kisojen sarjajakoa.

Eilen kansainvälisessä pelilehdistössä nousi hässäkkä Helsingin Assembly-tapahtumasta, jossa järjestetään elokuussa Suomen karsinnat MM-kisoihin. Myös Uusi Suomi kirjoitti asiasta.

Hearthstone-pelin karsintoihin saattoivat osallistua vain miespuoliset pelaajat ja Tekkenin karsintoihin vain naiset.

Ainoastaan miehistä koostuva IeSF:n hallitus piti viime yönä hätäkokouksen, jossa se muutti MM-kisojen turnausjärjestelyä siten, että sarjoja on nyt kaksi: avoin sarja ja naisten sarja.

- Turnaukset, jotka oli aiemmin tarkoitettu miehille, järjestetään nyt kaikille avoimina. Naisille on edelleen oma sarjansa, IeSF kertoo tiedotteessaan.

Elektronisen urheilun liitto perustelee tarvetta naisten sarjalle sillä, että peliurheilun harrastajista suurin osa on miehiä.

- Naisten omat turnaukset lisäävät diversiteettiä ja parantaa naisten asemaa turnauksissa. Ilman toimia elektroninen urheilu ei voi koskaan saavuttaa todellista tasa-arvoa

IeSF:n päätös noudattelee täysin suomalaisen peliyhteisön toiveita. Eilen Assembly-tapahtuman pääjärjestäjä Pekka Aakko sanoi Uudelle Suomelle kannattavansa avointa ja erikseen naisille osoitettua sarjaa.

Tätä mieltä on ollut myös Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL.

Assemblyn peliturnaukset olivat jo aiemmin avoimia kaikille osallistujille. Nyt myös IeSF:n järjestämiin karsintoihin voivat osallistua miehet ja naiset, lukuunottamatta vain naisille avoimia karsintoja.